Orası Ne Amaçla Yapıldı?

Orası Ne Amaçla Yapıldı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de aslında Organ Nakli Vakfı tarafından hastane yapılmak üzere inşa edilen  ancak bu alanda hizmet vermesi beklenirken sosyete pazarı olarak kullanılan binanın üst katının da köy pazarına dönüştürülmesi tepkileri beraberinde getirdi. Söz konusu yerle ilgili “Ruhsatı var mı, yok mu? Buranın altı sosyete, üstü köy pazarı olmaya devam mı edecek, yoksa aslına yani hastaneye dönüşecek mi? Bunun yanında ‘taklit marka’ nedeniyle Çarşı, Yeraltı Çarşısı, Kapalı Çarşı esnaflarına yönelik denetimler yapılırken bu gibi yerlere yönelik denetimler de yapılıyor mu? Köy pazarı diye açılan yerin işyeri açma ruhsatı var mı, varsa nasıl alındı?” gibi soruların cevapları kamuoyunda merak edilirken Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da, Olay Türk TV’de konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Tartışılan binanın ne amaçla yapıldığına dikkat çeken Gülsoy, “Orası ne amaçla yapıldığı belli. O zaman aslına uygun hizmet vermelidir.  Bina amacı dışında kullanılıyor” dedi.

Kayseri’de  “Yöresel ürünler fuarı, tanıtım günleri” şeklinde açılan organizasyonlara da tepki gösteren Gülsoy, bu konuda şikayetler aldıklarını söyledi. Olay Türk TV’de ‘Yüz Yüze’ programında Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve İHA Bölge Müdürü Cem Atakan’ın soruların yanıtlayan Gülsoy, şehre ve Ticaret Odasına zarar veren  her türlü faaliyetin karşısında olacaklarını dile getirdi.

“İMAJI ZEDELEYEN, FUAR ADI ALTINDA YAPILAN NE VARSA BİZ KARŞIYIZ”

Gülsoy, şunları söyledi, “Kayseri Ticaret Odası üyelerine zarar verilen, şehre zarar verilen, prestijini düşüren, imajını zedeleyen, fuar adı altında yapılan ne varsa biz karşıyız. Bu faaliyetler hijyenik ortamda olmalı. Üyelerimizin şikayeti üzerine biz de diyoruz ki, bakın bunlar bir kural içerisinde yapılmalı. Sosyete pazarında yapıyor muş, Kayseri Parkta yapıyormuş, yapabilir, ama fuar adı altında yaptığı zaman adı bir fuar olduğu zaman, fuarın anlamı bu bize dışarıdan ziyaretçinin gelmesi . Burada bir tarım fuarı yapıldı OSB’de güzelce bir fuar alanı da oldu. Dışarıdan ziyaretçi geldi. Dışarıdan alım heyetleri geldi, katılımcılar vardı. Dışarıdan ziyaretçilerin gelmesi ve Kayseri’nin marka değerini yükseltecek fuarların olması, bizim istediğimiz bu. Ziyaretçi sayısını arttırmalıyız.” 

“ON NUMARA FUAR YAPIN BAŞ TACI YAPARIZ”

Kayseri’de hastane binası olması beklenirken başka bir alanda faaliyet gösteren ve tartışılan bina ile ilgili de gelen tepkileri programda değerlendiren Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Alt sosyete pazarı, üst köy pazarı. Buraların amacı ne, o bina niçin yapılmış? ‘Hastane’  o zaman bina aslına uygun olmalı. Fuar aslına uygun olmalı. On numara fuar yapın baş tacı yaparız. Dışarıdan ziyaretçi gelsin baş tacı. Ne istiyorsunuz? Maddi, manevi her türlü desteği vermeye hazırız.  Fuar yapılacaksa aşka, satış yapılacaksa başka. (Tanıtım günleri adı altında yapılması ile ilgili) Şehrime yakışan olsun. Esnafın zararına olmayacak, şikayet etmeyeceği olsun.”  Haber: Emre POLAT