ORADA RANT VAR!

ORADA RANT VAR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili Baki Ersoy, tartışmaları, kavgaları beraberinde getiren havaalanı taksi ihalesi ile ilgili konuştu. Milletvekili Ersoy, “Hava alanı Taksi durağı ihalesini takip ediyorum.  Sürekli ip atlatıyorsunuz millete. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Orada bir rant var” ifadelerini kullandı.

Kendisine bazı çevrelerin “Şov yapıyor” dediğini de dile getiren  Ersoy, “Bana şov yapıyor diyor. Bunlar şov ise siz yapın da ben sizi takdir edeyim. Kayseri’de bazı şeyleri anlamak mümkün değil. Bunları konuştuğumuz zamanda, takipçisi olduğumuz zaman, sorguladığımız zamanda bize cephe alıyorlar” dedi.

  

Havaalanı Taksi Durağı’nda 24 Ocak 2019 tarihinde yapılan ve sadece S.S 1 Nolu Havaalanı Taksi Kooperatifi’nin girdiği ihale, bazı tartışmaları beraberinde getirmişti. S.S Erkilet Taksiciler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi üyeleri, yeterli koşul da rekabet ortamı sağlanmadığı ve kurumun zarar uğratıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş ve Kayseri 1. İdare Mahkemesi de bu yöndeki şikayeti haklı bulmuş ve ihalenin iptali yönünde karar vermişti. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından ihalenin yeniden yapılması beklenirken Danıştay 13. Daire Başkanlığı, Kayseri 1. İdare Mahkemesi’nin kararını adli tatilin başlamasından bir gün önce bozdu. Bu duruma tepki gösteren S.S. Erkilet Taksiciler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi üyeleri, rekabet ilkesinin engellendiğini öne sürerek mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

“HUKUKSUZ VE USULSÜZLÜKLERLE DOLU İHALE SÜRECİ YAŞANMIŞTIR”

Kooperatif üyeleri adına konuşan Nejmettin Karaoğlan,  şu ifadeleri kullandı, “Bu süreç içerisinde mevcut kooperatiften kira bedeli alınıp alınmadığı belli olmamakla beraber kamunun aylık zararı en az 45.750,00 TL’dir.  Yine yapmış olduğumuz başvurular ve talepler sonucunda 23.07.2019 tarihinde yeniden 3. defa ihaleye çıkılmış ancak bu defa da davalı idarenin yardımına Danıştay 13. Dairesi yetişmiştir. Danıştay 13. Dairesi ülkemizdeki ihale ile ilgili yargılamaların nihai inceleme makamı olması ve elindeki dosya sayısı göz önüne alındığında yürütmeyi durdurma talepli davalarda kararlar en erken bir yıl gibi bir sürede çıkabilirken nasıl oldu ise aynı daire diğer dosyaların önüne geçirilerek hızlı bir şekilde dosyanın kendisine ulaştığı tarihten itibaren yaklaşık 20 gün içerisinde jet hızıyla yanlış ve taraflı bir karar vermiştir.  Yaşanan hukuksuz ve usulsüzlüklerle dolu ihale sürecini sonuna kadar takip edeceğimizi, hak ve adaletin tesisi için, yapılan yanlışlıklardan biran önce dönülmesini devletimiz ve milletimiz adına talep ediyoruz.

“TÜM HAVALİMANLARINA GÖRE EN YÜKSEK FİYATI VERDİK”

Kamuoyunda ortaya atılan iddiaların ardından S.S. 1 Nolu Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Hasan Sarıkoca da basın açıklaması yaparak, “Devlet Hava Meydanları’nda çok daha az kira bedeli ödeyen yani taksi başı 187 TL KDV dahil kira ödenir iken, bizim üzerimizden ciddi menfaatler sağlayan, söz konusu ayrıcalıklı zümreye inat ekmeğimizi pazara sürmekten çekinmemiş, tekrar ihale edilmesi sonrası mücadeleye devam eden kişileriz. Yapılan ihale sonucunda taksi başına eski kira bedelinin 5,5 misli fazla kira ödemeyi taahhüt ettik, yani 800 TL + KDV ile ihaleyi kazandık. Oluşan fiyat sürdürülebilirlik sınırının çok üzerine çıkmış, birkaç havalimanı dışında diğer tüm havalimanlarına göre en yüksek fiyattır. İhale sonucunda oluşmamış afaki fiyatları ortaya atmak, ihale hukukuna aykırı olduğu gibi günümüzün popüler yönetimine, algı yönetimine hizmet etmektir. Çamur at izi kalsın anlayışınızı takdirinize bırakıyoruz” açıklaması yaptı.

Tarafların karşılıklı bu yöndeki tepkileri sürerken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri  Milletvekili Baki Ersoy da kamuoyunda tartışmaları beraberinde getiren ihale ile ilgili olarak Olay Türk TV’de konuştu.

MİLLETVEKİLİ ERSOY, “ORADA BİR RANT VAR” AÇIKLAMASIYLA DİKKAT ÇEKTİ.

Ersoy, “Hava alanı Taksi durağı ihalesini takip ediyorum. Orada bir rant var. Adam ‘kardeşim senin ayda 800 Türk Lirası kira vererek yaptığın işi, ben 5 bin Türk Lirası vermeyi razıyım’ diyor. Ve siz bunu vermiyorsunuz. Bu mantığa aykırı bir defa, böyle bir şey olmaz. Bunu neye göre yapıyorsunuz? Şimdi ihaleyi iptal ediyorsunuz. Sürekli ip atlatıyorsunuz millete. Millette bunu görüyor. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Aynı işi bir arkadaşımız diyor ki bir lira, diğeri diyor ki 2 lira. Yok,  böyle bir şey olamaz. Burada gerçekten Kayseri’de bazı şeyleri anlamak mümkün değil. Bunları konuştuğumuz zamanda, takipçisi olduğumuz zamanda, bize cephe alıyorlar. İşte böyle her şeye konuşuyor, her şeye müdahil oluyor. Bazı kesimlerden bahsediyorum, bunu yaymaya çalışıyorlar küçük bir kesim” şeklinde konuştu.

“ÇOK CİDDİ PARA KAZANACAKTIK, AMA OLMADI DEYİN”

Kendisine bazı çevrelerin “Şov yapıyor” dediğini dile getiren ve bu kesimlere tepki gösteren Ersoy, şu ifadeleri kullandı, “Bu da bir ödev kardeşim, bana şov yapıyor diyor. Ben şov yapıyorsam sizde böyle yapın. Bunlar şov ise siz yapın da ben sizi takdir edeyim. Ben şahsıma bir şey istemiyorum. Doğru tek. Siz yapın ben takdir edeyim. Bunları yapanlar, yapmayın. Biz böyle yaptık ama, böyle bir talebimiz vardı olsaydı iyi olacaktı, ama madem arkadaşlarımız bu işi daha iyi böyle yaparlar deyin ve ceketinizi alın çıkın gidin. Bu da bir erdemdir. Çok ciddi para kazanacaktık, ama olmadı, doğru arkadaşlarımız bu fiyata yapabilirler diyin. Bu konunun da takipçisiyim”  Haber: Cafer ZENGİN