'OHAL'de seçim olmaz'

'OHAL'de seçim olmaz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, erken seçim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,  “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz daima seçime hazırız. Dün hodri meydan dedik, bugün de hodri meydan diyoruz” dedi. İktidara yüklenen Özer, “İçerde siyaset krizi var çözemiyorsunuz. Dış politikada sabah söylediğinizle akşam söylediğiniz birbirinden farklı. Doların, Euro’nun ateşini düşüremiyorsunuz, enflasyon iki haneli devam ediyor, yönetemiyorsunuz. 6 milyon işsizin, 16 milyon yoksulun sorumlusu sizsiniz. Kapanan 430 bin esnaf kepenginin sorumlusu sizsiniz”  dedi.

“OHAL’DE SEÇİM TÜRKİYE’YE ZARAR VERİR”

Özer, OHAL şartlarında seçime gitmenin ülke imajına zarar vereceğini de ifade ederek, “Bu milleti OHAL şartları altında adaletsiz bir seçime sürüklemeye hakkınız yok. Yarışacağız, propaganda serbest olacak, millet karar verecek. OHAL şartları altında Türkiye’de baskı altında bir seçim yaparak sonuç alacağınızı sanıyorsanız yanılırsınız ama Türkiye’nin itibarını da yok edersiniz. Giderken bile bu ülkeye zarar verirsiniz” ifadelerini de kullandı.

 

CHP İl Başkanı Ümit Özer, 24 Haziran’da yapılacak erken seçim ile ilgili olarak açıklama yaptı. AK Parti ve MHP’ye yüklenen Özer, “17 Nisan 2018 tarihli MHP grup toplantısında, tek adam koalisyonunun sözcüsü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 26 Ağustos 2018 için erken seçim çağrısı yapmıştır. Bu açıklamadan bir gün sonra erken seçim çağrısına ilişkin, Bahçeli ile tek adam koalisyonunun büyük ortağı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmüştür. Görüşmenin ardından Erdoğan,  24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim yapılacağını açıklamıştır. Hodri Meydan. Erken seçim çağrısıyla ilgili görüşümüzü çağrının yapıldığı gün çok net açıkladık. Biz seçimden kaçmadık, kaçmayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz daima seçime hazırız. Dün hodri meydan dedik, bugün de hodri meydan diyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜLKEDE TEMEL MESELE TEK ADAM REJİMİDİR”

“Bu erken seçim çağrısı yönetememenin ikrarıdır” diyen Özer,  şunları söyledi: “Türkiye’nin bütün temel meselelerinin sebebi ve sorumlusu tek adam rejimidir.  AK Parti Genel Başkanı, erken seçim gerekçesi olarak; ‘16 Nisan’dan bu yana eski sistemle yönetilmekteyiz, hastalıklar devam ediyor, bunu aşmamız lazım’ diyor. Herkes biliyor ki, 16 Nisan’dan, hatta 20 Temmuz darbesinden bu yana Türkiye’de bir tek adam rejimi hâkimdir.  Ortada parlamentoyu devre dışı bırakan, Başbakanı devre dışı bırakan, hükümeti devre dışı bırakan fiilen Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasında yönetilen bir sistem ve rejim vardır. AK Parti Genel Başkanı erken seçim gerekçesi olarak  ‘İç ve dışgündemin yoğunluğu erken seçimi zorunlu kılıyor’ diyor. Evet rezil ettiğiniz iç ve dış gündemin yoğunluğu, kutuplaştırdığınız toplumun içine düştüğü durum size seçimi getirip dayattı”

 

“6 MİLYON İŞSİZİN, 16 MİLYON YOKSULUN SORUMLUSU SİZSİNİZ”

İktidara tepki gösteren CHP İl Başkanı Özer,  “İçerde siyaset krizi var çözemiyorsunuz. Dış politikada sabah söylediğinizle akşam söylediğiniz birbirinden farklı. Ekonomiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Erdoğan’la ve saray çevresinin söylediğiyle, Ekonomiden Sorumlu Bakanın söylediği farklı. Doların, Euro’nun ateşini düşüremiyorsunuz, enflasyon iki haneli devam ediyor, yönetemiyorsunuz. 6 milyon işsizin, 16 milyon yoksulun sorumlusu sizsiniz. Türkiye’de hukukun üstünlüğünü ortadan kaldıran, adaleti yok eden düzenin, işsizliğin, kurdaki yükselişin, faiz düzeninin, çöken tarımın, kapanan 430 bin esnaf kepenginin sorumlusu sizsiniz” diye konuştu.

 

“OHAL KALDIRILMALIDIR, BU ŞARTLARDA SEÇİM TÜRKİYE’YE ZARAR VERİR”

Açıklamasında, “OHAL derhal kaldırılmalıdır” ifadelerini de kullanan CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Seçimle ilgili, dün de söyledik bugün de söylüyoruz Hodri Meydan ama bu milleti OHAL şartları altında adaletsiz bir seçime sürüklemeye hakkınız yok. Yarışacağız, propaganda serbest olacak, millet karar verecek. OHAL şartları altında Türkiye’de baskı altında bir seçim yaparak sonuç alacağınızı sanıyorsanız yanılırsınız ama Türkiye’nin itibarını da yok edersiniz. Giderken bile bu ülkeye zarar verirsiniz.  Olağanüstü hal ilan edilirken ne demişti Başbakan Binali Yıldırım, ‘ 1,5 ay, belki daha kısa bir süre iki ay bile sürmeyecek’ dediniz, 2 yılı yediniz. Onun için şu anda Türkiye derhal OHAL rejimi dışına çıkarılmak zorundadır. OHAL derhal kaldırılmalıdır. Sonuç olarak, biz seçime hazırız, bu iktidarı göndereceğiz.  Tek adam rejimi için yolun sonu göründü. Kurtulmanın yolu sandıktır. Millet karar verecek. Millet, 24 Haziran’da sandıkta dersinizi verecek” dedi.