O sendikada 48 yıl sonra başkan değişti

1972'den beri sendika başkanlığı yapan Tahir Horoz, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedince sendikada yıllar sonra koltuğa başka bir isim oturdu. İşte yıllar sonra koltuğa oturan yeni başkan…

O sendikada 48 yıl sonra başkan değişti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Başkanlığı yıllardır sürdüren Tahir Horoz, geçtiğimiz Ekim ayında Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 1972 yılından beri sendika başkanlığı görevini yürüten Horoz, 48 yıl aralıksız görev yaptı ve bu alanda kırılması güç bir rekoru da geri de bıraktı. 79 yaşında hayata veda eden Horoz’un ardından sendikada yıllar sonra koltuğa kimin oturacağı merak konusu oldu. 4 Kasım’da yönetim toplanarak bu konudaki kararını verdi. Horoz’la uzun yıllar yol arkadaşlığı yapan Yavuz Canbaz sendikanın tam 48 yıl sonra değişen yeni başkanı oldu.

Kısa adı TEKSİF olan Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası Başkanlığı yıllardır sürdüren Tahir Horoz,  Koronavirüse yakalanarak 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Ünlü sendikacı 18 Ekim 2020 tarihinde Hacılar Camikebir’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

HOROZ, 1972’DEN BERİ SENDİKA BAŞKANIYDI

Horoz, hayata veda ederken geride de Türkiye’de sendikacılık alanında kırılması güç bir rekora imza attı. 1972 yılında Sümerbank’ta görev yaparken sendikanın Kayseri Şube Başkanlığı görevine seçilen Tahir Horoz, o yıllardan vefat ettiği geçtiğimiz Ekim ayına kadar aralıksız şekilde sendikanın başkanlık görevini yürüttü. En son 3 Haziran 2018 yılında yapılan 19’uncu genel kurulda 4 yıl için yeniden göreve seçilen Horoz, bu sürenin tamamlanmasına 2 yıl kala hayata veda etti.

SENDİKACILIK ALANINDA KIRILMASI GÜÇ REKOR

Sendikacılık alanında 48 yıl başkanlık görevi yapan ve bu alanda rekor kıran Horoz’un ardından TEKSİF Sendikasının Kayseri Şube Başkanlığına seçilen isim de merak konusu oldu. Sendika yönetim kurulu “efsane Başkan” denilen Tahir Horoz’un ardından tam 48 yıl sonra yeni bir başkan seçti. Horoz ile birlikte yol yürüyen isimlerden ve son yönetiminde de Başkanvekilliği görevini yürüten Yavuz Canbaz sendikanın yeni başkanı oldu. Sendikanın olağan genel kurulu ise 2 yıl sonra yapılacak.

YENİ BAŞKAN KOLTUĞA OTURDU VE “AĞIR BİR YÜK” DEDİ

4 Kasım 2020 tarihinde toplanan yönetim Canbaz’ı başkanlık görevine seçti. Horoz’un ardından sendika başkanlığı koltuğuna oturmanın ağır bir yük olduğunu ifade eden Başkan Yavuz Canbaz, “Tahir Başkan 48 yıl bu sendikanın kesintisiz başkanlığını yaptı. Başkanlıktan önce de Ondan sendikacılık faaliyetleri vardı. Çok önemli işler başardı. Şimdi uzun yıllar sonra bu koltuğa oturmak tabiî ki de önemli bir sorumluluk. Büyük ve duayen bir ismin ardından bu göreve gelmek de ayrıca bir onur. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Liderimizdi. Türkiye ve Kayseri’ye sendikacılık alanında çok şeyler kattı. İşçiler için, işçi hakları için etkin rol oynadı ve öncülük etti. Ben 25 yıldır kendisi ile birlikte yol yürüdüm. Bu 25 yılın 20 yılında da birlikte görevler aldım. Son beş yılda da Başkan yardımcılığı gibi görevlerde de bulundum. Kendisi sendikacılık alanında önemli bir isimdi. Ondan çok şey öğrendik. Biz de görev yaptığımız süre içerisinde bu önemli görevin sorumluluğunu bilerek, çalışacağız ve en iyisini yapmak için gayret göstereceğiz” diye konuştu.

TAHİR HOROZ SONRASI YÖNETİM KİMLERDEN OLUŞTU?

Diğer yandan Tahir Horoz’un ardından 48 yıl sonra başkanlık koltuğuna farklı bir ismin oturduğu sendikanın yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Yavuz Canbaz

Şube Başkan Vekili  Bekir Demir

Şube Sekreteri  Orhan Uslu   

Şube Mali Sekreteri Cemal Okuyucu       

Şube Y.K. Üyesi Mustafa Duman  

Denetim Kurulu

Den. Krl. Başkanı Talat İmamoğlu 

Den. Krl. Raportörü Orhan Durmuş        

Den. Krl. Üyesi Mine Macar 

Disiplin Kurulu

Dis. Krl. Başkanı Turgut Sağbakır , Dis. Krl. Raportörü İsmail Kocabaş        

Ve Dis. Krl. Üyeleri: Emine Doğan, Metin Sürücü, Mehmet Demirezen.