O Profesöre Kayseri`den cevap var: İddialar asılsız, insanlar çaresiz!

O Profesöre Kayseri`den cevap var: İddialar asılsız, insanlar çaresiz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof Dr Mehmet Ceyhan'ın, Özel Hastanelerin diğer hastaları kaybetmemek için Covid-19 hastalarını kabul etmediği iddiasına tepki Kayseri'den geldi. Bir süre önce kendisi de Koronavirüse yakalanan ve tedavi sürecini başarıyla atlatan Melikgazi Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mustafa Demirel, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. 
"VATANDAŞ ÇARESİZ, 25 COVİD-19 HASTAMIZ VAR"
Başhekinliğini yaptığı Özel Melikgazi Hastanesi'nden örnek veren Başhekim Mustafa Demirel, "Sayın Ceyhan'ın bu açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Şu an hastanemizde 25 Covid-19 hastası yatıyoruz. Normal hiç hastamız yok ve insanlar çaresiz. Bizler de yardım etmek zorundayız. Elimizden gelen sağlık desteğini vatandaşımıza sunuyoruz. Bu süreçte hastane olarak kurumlarla da gerektiğinde iş birliği yaparak, üzerimize düşeni her zaman yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu zor mücadelede bizler de taşın altına elimizi koyuyor ve sorumluluğumuzun bilinciyle hizmet veriyoruz. Bir kez daha vatandaşlarımızdan kurallara uymalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. 
PROF DR CEYHAN NE DEMİŞTİ? 
Prof Dr Mehmet Ceyhan, "Özel hastaneler, covid hastası almıyor. Covid hastası alınırsa diğer hastalar gitmez, korkusuyla özel hastaneler Covid hastası almıyor. Özel hastaneler de bu yüzden yoğun bakım yatakları boş. Çünkü Covid-19 hastası alınmıyor."  ifadelerini kullanmıştı.