O mahallede tarlalar göl oldu! Muhtar ilgisizliğe isyan etti!

Kayseri'nin Kocasinan İlçesine bağlı Yemliha Mahallesi'nde vatandaşlar, DSİ ve sulama birliği yetkililerinin duyarsızlığından yana dertli.

O mahallede tarlalar göl oldu! Muhtar ilgisizliğe  isyan etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yemliha’da sulama kanallarının bakımsızlığından dolayı patlaklar başta olmak üzere diğer bazı arızların yaşandığını ve bu nedenle de tarlaların adeta göl olduğunu belirten vatandaşlar bu duruma isyan etti.
MAHALLE MUHTARI İLGİSİZLİĞE TEPKİ GÖSTERDİ
DSİ ve Yamula Mansap Sulama Birliği yetkililerine konuyla ilgili ulaşamadıklarını ifade eden Yemliha Mahallesi Muhtarı Ömer Topal, ilgisizliğe tepki gösterdi. Topal, “Aynı durum geçen yıl da vardı. Yine tarlalar göl oldu, zarar gördü. İlettik yapılacak, edilecek dendi, ancak durum yine ortada. DSİ’de kimseye ulaşamıyoruz, ulaştığımız da derdimizden anlamıyor. Sulama Birliği bakım yapılacak diyor, ama ordan da ses yok. Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Geçen yıldan beri bakım yapılmıyor. Kapalı sistem borularda patlaklar oluyor. Saatler arızalı. Şimdi 5 gün oldu hala çözüm bekliyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Artık sesimizi duysunlar. Göz göre göre mağdur ediliyoruz” dedi.