O lise kapanıyor!

O lise kapanıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, gazetemizin gündeme taşıdığı “Spor Lisesinin içler acısı hali” konusunda önemli açıklamalarda bulundu. “Buranın gerçekten eğitim-öğretime çok uygun olmadığı ile ilgili genel kanaat oluştu.”diyen Ekinci, “Kapatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Spor Lisesinin içler acısı hali haberi bir anda Kayseri gündemine oturdu. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen öğrenci verilileri, yetkililere adeta isyan etmişti.

Gündeme taşıdığımız Spor Lisesi hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, soruları yanıtladı. Göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmayla okulun eğitim-öğretime uygun olmadığı yönünde bir rapor hazırladıklarını dile getiren Ekinci, “Bu okulun tadilatla, onarımla filan çözülebilecek bir sorunu yok. Kararımız bu okul binasını kapatıyoruz.” dedi.

Ekinci şunları söyledi, “Kayseri’ye geleli 3 ay oldu. Kayseri ile ilgili değerlendirme yaparken, bir takım fiziki sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarımızdan bir tanesi de İncesu’da bulunan Spor Lisemiz olduğu bana söylendi. Buraya arkadaşlarımızı yönlendirdik, raporları aldık. Buranın gerçekten eğitim-öğretime çok uygun olmadığı ile ilgili genel kanaat oluştu. Ama eğitim-öğretim başlamış, bir anda ani kararlarla hemen bir kaydırma yapamazsınız, liselere geçiş sınavı bu sene yeni uygulandı, okul açıldıktan sonra 1 haftaya kadar devam eden bir süreçti. Dolayısıyla evet bu okulumuzdaki sıkıntıları biliyoruz. Arkadaşlarımız birkaç defa okula gittiler. Bu okulun tadilatla, onarımla filan çözülebilecek bir sorunu yok. Kararımız bu okulu biz kapatıyoruz. Yani Spor Lisesi’ni kapatmıyoruz, buradaki binayı kapatıyoruz.”

Spor Lisesinde eğitim gören öğrencileri geçici olarak başka okula alacaklarını dile getiren Ekinci, 2 yıl içerisinde spor lisesi için yeni bir bina yapacaklarını vurguladı. Ekinci şöyle konuştu: “Buradaki çocuklarımızı da kısa, geçici bir süre bir başka okulumuza alacağız. Daha sonra yeni bir okul yapılıncaya kadar, yeni yapılan bir okula yerleştireceğiz, bu da 1 aylık bir süre. Yani birkaç gün içerisinde yapacağımız bir işlem var, daha sonra 1-1,5 ay içerisinde yapacağımız bir başka işlem var. Öncelik olarak Bakanlığımıza yatırım teklifimizi yapıyoruz, bir Spor Lisesi yapılması ile ilgili, o da muhtemelen 2 yıllık bir süreç. Bu 2 yıl içerisinde de Spor Lisemizi yapacağız. “şeklinde konuştu.

Milli Eğitim açısından bir planlama eksikliğinin olduğunu dile getiren Ekinci, velilere seslenerek gönüllerini rahat tutmalarını istedi. Ekinci: “Keşke bunlar en başından planlanabilseydi, burada kurumum adına bir planlama eksikliğinin olduğunu ben söyleyebilirim rahatlıkla. Ama çocuklarımız ve ailelerimiz gönüllerini rahat tutsunlar. Çok  kısa bir süre içerisinde, birkaç gün içerisinde, en azından geçici bir çözümlerle bunu çözeceğiz, daha sonra kalıcı bir çözüme bunu dönüştüreceğiz inşallah” dedi. (Haber Merkezi)