O isimden Meclis'te Kapalı Çarşı çıkışı: Ölümcül olaylar yaşanabilir, el atılmalı!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, esnafın sorununu Meclis gündemine taşıdı ve 'Esnaf, belediyelerden destek bekliyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
O isimden Meclis'te Kapalı Çarşı çıkışı: Ölümcül olaylar yaşanabilir, el atılmalı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin 800 yıllık geçmişi bulunan tarihi Kapalı Çarşısı zor günler yaşıyor. Pandemi nedeniyle uygulanan kapanma, kısıtlamaların ardından işlerin yok denecek kadar az olduğu çarşıda esnaf hem ekonomik hem de fiziki şartlar nedeniyle zor günler yaşıyor.
Tarihi çarşının duvarlarındaki taşlar yerlerinden sökülmeye başlarken, aynı zamanda oluşan çatlaklar da korkutuyor. Çarşı esnafı tavanda ve diğer bazı bölgelerde çatlakların ve ayrılmaların olduğunu belirterek, yetkilileri göreve davet etti. Duvarlarda taşların da düşmeye başladığını kaydeden esnaf, bu durumun çarşıda insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu da söyledi.
“ÖLÜMCÜL OLAYLAR YAŞANABİLİR”
İşte Kayseri Olay’ın gündeme getirdiği bu konu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de taşındı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, konuyla ilgili esnafı dinlediklerini ifade ederek, Kapalı Çarşı yeterli ilgiyi görmüyor ve he geriye gidiyor. Ölümcül olaylar da yaşanabilir” diyerek, konuya el atılmasını istedi.
“KAPALI ÇARŞI ESNAFI BELEDİYEDEN İLGİ BEKLİYOR, DESTEK BEKLİYOR”
CHP Meclis Üyesi Özgür Özer, “Kaplı Çarşı’nın sorunları var. 800 yıllık çarşı. Bu çarşının sakinleri esnafları rahatsızlar. Kapalı Çarşı’ya yeterli ilgi gösterilmiyor Belediyeler. Pandemi koşullarında iyice geriye giden Kapalı Çarşı var. Tavanlarda taş düşmeler, ölümcül kazalar olabilecek bir durum var. Esnafın belediyeden ciddi yardım talebi var. Kapalı Çarşı’ya bir an evvel el atılsın, çökmeler oluyor” ifadelerini kullandı. 

Dikkat! Tarihi Kapalı Çarşı yıkılıyor...

Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN