O isim açıkladı! Yazıcıoğlu davasıyla ilgili flaş gelişme...

Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız'dan davayla ilgili dikkat çeken açıklama...

O isim açıkladı! Yazıcıoğlu davasıyla ilgili flaş gelişme...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mersin Vali Yardımcısı ve aynı zamanda kapatılan Kayseri eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Fetö davalarıyla ilgili paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi.

Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ile birlikte yanındaki 5 kişiyle birlikte hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili dikkat çeken bir ayrıntıya yer verdi. Atsız, O dönem Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye, "Muhsin Yazıcıoğlu yaralı" bilgisini veren dönemin eski istihbarat müdürüne verilen cezanın Yargıtay tarafından onandığını duyurdu. Atsız, şu ifadeleri kullandı: Müştekisi olduğum Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyada polis eski istihbarat müdürü fetöcünün aldığı 7 yıl 6 aylık  Fetö üyeliği cezası Yargıtayca onandı ve kesinleşti. Şahıs aynı zamanda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edilmesi olayında Kayseri Valisine yaralı bilgi notunu veren şahıstı.. Şahıs tutuklu..Malum herşeyi inkar edip bize iftira ediyor demiş ve Emniyet içindeki uzantıları korumaya çalışmış. Bize cephe almıştı..Acaba diyorum Kayseri polis istihbarattaki uzantılar tamamen temizlendi mi.... yoksa....

VALİ BİLİCİ: YAKUT, KARDEŞİ VE ATSIZ İLE BİRLİKTE OTURUYORDUK... 

Diğer yandan olayın yaşandığı güne dair Kayseri eski Valisi Mevlüt Bilici, verdiği bir röportajda şunları söylemişti: 
Kazanın yaşandığı dönemde Kayseri Valisi olarak görev yapıyordum. Olay günü odamda o zaman başkan vekili, aynı zamanda Kayseri milletvekili olan Sadık Yakut, kardeşi Ömer Yakut ve İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız'la oturuyordum. O sırada Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir aradı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaza yaptığı haberini verdi. Hepimiz çok üzüldük. Televizyon açık olmadığı için olayları takip edemedik. Bir müddet sonra Emniyet Müdürü beni tekrar arayarak, eline bir bilgi notu geldiğini, bilgi notunda Yazıcıoğlu'nun kaza yaptığı yere ekiplerin ulaştığı, Yazıcıoğlu'nun ayağının kırık bir vaziyette bulunduğu, diğerlerinin yaralı olduğu ve hastaneye kaldırılacağının yazıldığını belirtti. Ben de bu habere sevindim. Odadaki misafirlerimle paylaştım. Bir süre sonra dönemin BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu arayarak “Sayın valim, içimiz yanıyor, bir haber var mı?" diye sordu. Ben de ona böyle bir bilgi olduğunu ama teyit edilmediğini söyledim. Tamamen insani bir ilişki bu. Herhangi bir kanala çıkıp basın açıklaması yapmadım. Öğrendiğim kadarıyla onun yanında gazeteciler varmış. Bu konuşma basına “Kayseri Valisi'nden açıklama" olarak lanse edildi.

DAVADA DİKKAT ÇEKEN İKİ İSİM

Söz konusu davada en dikkat çeken 2 isimler arasında o gün Yazıcıoğlu'nun sağ bulunduğu bilgi notunu hazırlayarak çevre illere gönderdiği belirtilen dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Ö. ile bu notu dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye ileten Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Orhan D. yer alıyordu.