O İDDİALAR YALANLANDI! İLÇELERDEKİ DEVLET HASTANELERİNE KORONA AYARI!

O İDDİALAR YALANLANDI! İLÇELERDEKİ DEVLET HASTANELERİNE KORONA AYARI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illeri; Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri olarak açıkladı. İşte Koronavirüs hayatı olumsuz etkilerken ve insan sağlığını tehdit ederken, merkezdeki vaka yoğunluğu nedeniyle ilçelerde de bazı devlet hastanelerinde Covid-19 hastalarının yatırılması ve tedavilerinin ilçelerde yapılması yönünde karar alındı.

BÜNYAN VE DEVELİ’DE…

Buna göre, Bünyan İlçe Devlet Hastanesi’nde bir kat Koronavirüs hastaları için ayrıldı. Salgın nedeniyle izole edilmesi gereken hastaların tedavilerine hastanede devam edilecek. Yine Tomografi cihazı da olan  ve bu konuda bazı ilçelere göre avantajı  da bulunan Develi Devlet Hastanesi’nde de Koronavirüs hastalarının tedavileri sürüyor. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ilçelerde alt yapısı uygun hastanelerde bu yöndeki uygulamalara duruma göre devam edileceğini belirtti. Diğer yandan merkezdeki vaka yoğunluğu nedeniyle benzer tedbirlerin ve önlemlerin duruma göre diğer ilçelerde de hayata geçirilebileceği ifade ediliyor.

'PANDEMİ HASTANELERİ BELLİ, ŞU AN İÇİN BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL!'

Yetkililer ayrıca bazı ilçelerde “Hastaneler Pandemi hastanesi oldu” şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını, hastanelerde uygun olanlarda Koronavirüs tedavilerinin hastanın durumuna göre yapıldığını ve bunun yanında diğer birimlerin de vatandaşa hizmet verdiğini kaydetti. Kayseri’de pandemi hastanesi olarak merkezde 9 hastane hizmet veriyor.