O Astsubaylar ve O Avukatlar nerde?

O Astsubaylar ve  O Avukatlar nerde?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonları sürerken, operasyonlar Avukatlara kadar da sıçramışken akıllara 2009 yılında şehrimizde Astsubaylara yönelik olarak yapılan Işık Evleri Operasyonu'nu sabote eden, dönemin İl jandarma Komutanı'nın haksız yere tutuklanıp yıllarca cezaevinde yatmasına neden olan Avukatların ve Işık Evleri'nden gözaltına alınan Astsubayların nerede olduğu sorusu geldi.

IŞIK EVLERİ'NDE 3 ASTSUBAY GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bilindiği gibi 2009 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından düzenlenen "Işık Evleri Operasyonu"nda 3 Astsubay Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ gözaltına alındı, Astsubaylardan Ali Balta'nın ifadesinde cemaatin abilerinden aldıkları talimatla Kayseri Garnizon Komutanı adına sahte emirler yayınladıklarını itiraf ettiği ortaya çıktı.

ASTSUBAYIN AVUKATI TEMİZÖZ'Ü SUÇLADI

Kayseri'de 3 astsubayın gözaltına alındığı süreçte, sanıkların Avukatları Vedat Örnek, Musa Öncel ile Mustafa Dokumacı dönemin Baro Başkanı Ali Aydın'ı da yanlarına alarak 12 Mart 2009 tarihinde basın toplantısı düzenledi.

Avukat Musa Öncel, "2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda ifadelerin alınması esnasında, yaklaşık iki gün vaktim geçti. Orada bulunduğu esnada da gerek sivil gerek asker birçok şahsın orada olduğunu gördüm. Bu şahısların kendi aralarında da birçok konuşmalarına şahit oldum. Şahit olduğum konuşmaları duyunca tüylerim ürperdi. Bir albay müvekkilime ve diğer sanık Ali'ye, 'Asit kuyularına sizleri de atarız, yapmadığımız bir şey değil. Öldürün gitsin bunları' şeklinde ifadeler kullanmıştır. Bunlar hadisenin ne kadar vahamet arz ettiğini göstermektedir ve insanın kanını donduracak sözlerdir. Bunun yanında askeri sorgu içerisinde sivil olan Gürol Doğan'ın JİTEM elemanı olduğunu askerlerin kendi aralarındaki konuşmalarında duydum. Tüm bunların üzerine, müvekkilimin hayatından endişe duyarak gereğinin yapılması için savcılığa dilekçe verdim" iddiasını ortaya attı.
Avukat Mustafa Dokumacı ise müvekkili ile görüştürülmediğini ve suçlama konusunda da kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini ileri sürdü.
Avukat Vedat Örnek de müvekkilinin neyle suçlandığını öğrenemediklerini ve ailesiyle görüştürülmediğini savundu.

2 HAFTA SONRA TEMİZÖZ TUTUKLANDI

Avukatların basın toplantısından 13 gün sonra yani 25 Mart 2009 tarihinde ise Astsubayları gözaltına alan Kayseri İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz daha önce görev yaptığı Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde kayıp kişilerin asit kuyularına atıldığı iddiaları üzerine ‘Ergenekon soruşturmasını' sürdüren savcıların talimatı üzerine gözaltına alındı, tutuklandı, Balyoz davasına dahil edildi ve yaklaşık 5 yıl boyunca cezaevinde tutuklu kaldı.

5 YIL HAPİS YATTI BERAAT ETTİ

Dönemin Kayseri Jandarma Komutanı Cemal Temizöz, 5 yıl kadar cezaevinde yattıktan sonra FETÖ'nün kumpasına kurban giden diğer rütbeli subaylar gibi serbest bırakıldı. Şimdilerde FETÖ'nün gerçek yüzü ortaya çıktı ve 3 Astsubay ve 3 Avukatın akıbetinin ne olduğu merak konusu oldu.

MUSTAFA DOKUMACI KAÇTI

Sabah Gazetesi'nin haberine göre 3 Astsubay'dan birinin Avukatı olan Mustafa Dokumacı Ankara'da Avukatlara yönelik olarak düzenlenen FETÖ Operasyonu'nda hakkında arama kararı çıkarıldıktan sonra yurtdışına kaçtı.

DİĞER 2 AVUKATA NE OLACAK?

Kayseri'de AHUDER yöneticisi 15 Avukat geçtiğimiz günlerde gözaltına alınırken, Temizöz'ün mahkemelerde kendini savunurken "fermanımı okuyan Avukat" dediği Avukat Musa Öncel ve Avukat Vedat Örnek bu 15 Avukat arasında yer almadı.

Şimdi Işık Evleri Operasyonu'nda gözaltına alınan Astsubaylar ve Avukatları hakkında herhangi bir işlem olup olmayacağı merak konusu.