Nursaçan'dan silikon vadili nasihat!

 Nursaçan'dan silikon vadili nasihat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, son günlerde yaşanan dövizdeki yükseliş ve ekonomik terörle ilgili birlik çağrısı yaptı. “Bu günlerde siyasi görüşümüz ne olursa olsun birlik içinde olmalıyız” diyen Nursaçan, “Ümidimizi kesmeyelim” dedi.

Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, son zamanlarda yaşanan dövizdeki yükseliş ve ekonomik terörle ilgili haber merkezimize  dikkat çeken açıklamalar yaptı. Nursaçan, “70 yıldır stratejik ortaklığımız olan kişilerden vefa göremedik. En sonunda da ani taarruza maruz kaldık. Fakat ne olursa olsun ümidimizi yitirmemeliyiz” ifadelerini kullandı.  Nursaçan şunları söyledi: “Şu günlerde ekonomik terör ile karşı karşıya kaldık. Tabi ona değen olaylarda var. Yani 60-70 yıldan beri stratejik ortağımız olan kişilerden vefa göremedik. Sonrada ani bir şekilde de taarruza kalkıştılar. Üzülmemiş değiliz elbette üzüldük. Ama ümidimizi yitirmemeliyiz. Parasını yitiren bir şeyini yitirir. Ümidini yitiren her şeyini yitirir. Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allahtan rahmetini ancak inkarcı olanlar keser. Ümitsizlik yok.”

“ORTAK OLDUĞUMUZ FABRİKALARIN UÇAKLARINI YAPMALIYIZ”

 “İnsansız hava aracı istiyorduk satmıyorlardı.” diyen Nursaçan, “Bize düşen şimdi ortak olduğumuz fabrikanın uçaklarını yapmak” dedi.  Nursaçan: “Biz insansız hava aracı istiyorduk, para ile satın diyorduk ama satmıyorlardı. Ama aziz milletimize Allah bir başarı verdi, bir hüner verdi. Senin para ile satmadığın insansız hava aracını hadi ben  yaparım dedi bizim milletimiz. Şimdi de hemde fabrikasına ortak olduğumuz fabrikanın ürünü olan uçağı bize vermiyorlar. Aziz milletimize düşen nedir, senin vermediğin uçağı ben yaparım. Bize bu düşüyor. Bakın bir elin nesi var iki elin sesi var. Allah’ın yardımı birlik üzerinedir. Allah ve resulüne itaat edin. Çekişmeyin. Çekişirseniz korkaklaşırsınız. Parçalanıp bölünmeden Allah’ın ipine sarılın.”diye konuştu.

“SİYASİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI BİR KENARA BIRAKILMALI”

Siyasi görüş ayrılıklarının bir kenara bırakılması gerektiğini de dile getiren Nursaçan, “Bugün bakıldığında siyasi liderin bu konuda birlik içindeler. Böyle olması lazım.” dedi. Nursaçan, şunları söyledi: “Şimdi aziz milletimizde, devletimizde siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa bırakmamız lazım. Şu anda da ben öyle görüyorum. Bütün siyaset temsilcilerimizin hepsinin birlik halde olduğunu görüyorum. Böyle olması lazım. Bu imtihanı başarıyla vermemiz lazım. Sonra israftan da sakınmamız lazım. Güçlü olabilmek için israf etmemiz lazım. Allah israf edenleri sevmez. Allahımız israfçılar şeytanların kardeşleridir. Devletimiz bugün altınızı bozdurun, dövizinizi bozdurun mu diyor ey devletim emrin başım üzerine diyebilmeliyiz. Ey devletim başka emrin var mı? başka türlü buna benzer fedakarlıkları da yapmaya hazırım diyebilmeliyiz. Gelin kızlarımıza, gelin hanımlarımıza şunu söylemek isterim. Ülkemizde böyle bir gelenek var. Gelin hanımların altınlarına dokunulmayacak. Altınları sandıkta duracak. Ama buda hırsızın iştahını kabartıyor. Yani çilingirin açamadığı kapıyı hırsız açıyor. Eğer altınımı bozduracaksam vatanım, şerefim, namusum, dinim, bayrağım için bunu da yaparım deriz. Birde gençlerimize şunu söylemek isterim; Amerika’da Silikon vadisi durmadan yeni keşifler yapmak için seferberler. Adam 5 milyona üretiyor 500 milyona bize satıyor. Peki onlar bizden yaratılış itibariyle deha vasıfları mı var? Değiller bizden daha geriler. Ama ben niye geri kalayım, ben niye ona muhtaç olayım, o bana boyun büksün. Yüce rabbim devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar etsin.  Böyle bir milletin mensubu olmakla iftihar ediyorum. Aziz milletimiz canım feda diyorlar. Yeter ki, namusum, yeter ki, hürriyetim, vatanım, devletim, milletim, ezanım, bayrağıma gölge düşmesin.”