Nursaçan'dan o buluşmayla ilgili flaş açıklama

Nursaçan'dan o buluşmayla ilgili flaş açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 12 Kasım tarihinde yapılacak olan mali genel kurulu öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın daveti üzerine gerçekleşen buluşma ile ilgili olarak OSB’nin geçici süreyle görevden uzaklaştırılan başkanı Tahir Nursaçan’dan flaş bir açıklama geldi.

Nursaçan’ın açıklaması şöyle:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’ın daveti üzerine, konusunu ve kimlerin katıldığını gidince öğrendiğimiz bir görüşme gerçekleştirdik. Sanayi Odası ve Ticaret Odası Başkanlarımızın da iştirak ettiği görüşmede 12 Kasım’da yapacağımız Mali Genel Kurul ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Bu görüşmeye, sanayiciyi temsil etmeyen kişiler davet edilirken, Kayseri OSB Başkanlığını üstlenen ve Kayseri OSB’yi Mali Genel Kurula götürecek olan sanayicinin gerçek temsilcisi ve hali hazırdaki Başkanımız Sayın Murat Yibur’un davet edilmemesi doğru olmamıştır. Sayın Yibur ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bu süreçte çok önemli bir görevi üstlenmişler ve başarıyla yürütmektedirler. 

Şehrin huzuru için, bu şehrin idarecilerinin gerçekleştirdiği her davete katılır, düşüncelerimi ifade ederim. Ancak bu minvalde yapılan bir görüşmenin dahi farklı amaçlara hizmet edecek şekilde değerlendirilmesi bizleri üzmüştür. 

Görüşme sonrası Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamalarda “Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Önceki Dönem Başkanı Tahir Nursaçan” ifadesi kullanılması manidardır. Tahir Nursaçan ve arkadaşları Kayseri OSB’nin önceki dönem değil şimdiki dönem yöneticileridir. Sadece Bakanlık tarafından “Görevden geçici olarak 3 ay uzaklaştırma” verilmiştir. Bu durum bilinmesine rağmen, “Önceki Başkan” ifadesinin kullanılması doğru olmamıştır. 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetimi bellidir ve bu yönetim 2019’da yapılan Genel Kurulda sanayicilerimiz tarafından seçilmiştir. Seçilenlere saygı beklemek ve kurumlarımızın daha fazla sorumlu davranmasını istemek en doğal hakkımızdır.”