Nedenlerini tek tek anlatan Başkan Büyükkılıç: Kayseri bulaş merkezi oldu!

Nedenlerini tek tek anlatan Başkan Büyükkılıç: Kayseri bulaş merkezi oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Kayseri'deki pandemi süreci hakkında bilgi verdi. 
"Kayseri stratejik bir şehir. Ticaretin merkezi, cazibe merkezi. Etrafındaki 8 il adeta Kayseri ile iç içe" diyen Büyükkılıç, vaka sayılarının kentte her geçen gün artması ve Kayseri'nin riskli iller arasında gösterilmesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.
AKRABA OTURMALARI... 
Büyükkılıç, "Kayseri, Doğudan gelen ya da diğer kesimlerden gelenlerin bir bakıma geçiş alanı. Dört üniversitesi olan, 75 bin üniversite öğrencisi olan eğitimin, turizmin merkezi gibi özellikleri olan bir şehir. Kurban Bayramı öncesine kadar gerçekten Kayserimiz iyi konumdaydı. Daha sonra ki süreçte hareket sınırlılığının ülke genelinde kaldırılması, şehrimizde de bu hareket sınırlılığının kalkması adeta aşırı hareketliliğin ortaya çıkması, yurt dışından gelenler, diğer şehirlerden gelenler, bu anlayış içerisinde bayram ziyaretleri gibi hareketlilikler... Tabiki buna düğünler, nişanlar eklendi. Nikah uygulamaları, kına diye bilinen uygulamalar eklendi. Asker uygulamaları eklendi. Kayserimiz'de ilişkilerin sıcak olmasından kaynaklı akraba oturmaları diye nitelendirilen komşu ilişkileri ya da akraba ilişkileri daha geleneksel bir konumda ve ister istemez bir araya gelmeyi sağladı...Kayserimiz bu gibi etkenlerle adeta bir bulaş merkezi haline gelmeye başladı." şeklinde konuştu. 
Koronavirüse karşı önlemleri almaya çalıştıklarını anlatan Büyükkılıç, " Gerek İçişleri Bakanlığımızın gerek Sağlık Bakanlığımızın uyarıları doğrultusunda uygulamalarımızı sürdürüryoruz. Elbette ki vatandaşlarımız bu uygulamalara uyarsa biz başarılı oluruz." dedi.