2'NCİ PASTIRMA HAREKATI!

2'NCİ PASTIRMA HAREKATI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir süre önce partisinin il başkanları toplantısında kendisine Kayseri cephesinden yapılan pastırma ikramının ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’ye, “Kastamonu pastırması sizin pastırmadan daha iyi Mehmet”  dediğine yönelik iddiaların ardından iki il arasındaki rekabet kızıştı. Cumhurbaşkanının bu açıklamasının ardından Kastamonu’da pastırma satışlarında patlamanın da yaşandığı ifade edildi.

 

 

“Pastırma denince akla Kayseri, Kayseri denince de pastırma gelir” dediği belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları Kayseri’de pastırma savunmasını beraberinde getirirken, kent protokolü “Pastırma denince akla Kayseri gelir ve bu şehir anavatanıdır” açıklamaları yaparak, Kastamonu’ya meydan okudu. Pastırma savunması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın oğlunun düğününe de sıçradı. Düğünü fırsata çevirmek isteyen aralarında Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da yer aldığı Kayseri cephesi 2’nci pastırma ikramı harekatıyla sonucu kent lehine çevirmek istedi. Cumhurbaşkanı ikram edilen pastırmayı  tattı, ancak lezzet konusunda beklenen açıklamayı yapmadı. AK Parti cephesiden yapılan açıklamada,  “Erdoğan’ın ikram edilen pastırmayı yemesi Kayseri pastırmasının tanıtımı adına en önemli girişim” olarak değerlendirildi.

 

 

ÇOPUROĞLU, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A PASTIRMA İKRAM ETTİ

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili ve önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a pastırma ikram etti.

 

“PASTIRMA DENİNCE KAYSERİ DEMEDİ” AMA GÜLÜMSEDİ!

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın oğlunun düğününde ortaya çıkan fotoğrafta, Kayseri cephesinin bu girişimine Kayserili TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da eşlik ettiği görüldü. O anlarda AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu ve beraberindekilerin anlattıklarına karşılık Cumhurbaşkanının gülümsemesi dikkat çekti. Çopuroğlu ve beraberindekilerin ne anlattığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neden gülümseyerek karşılık verdiği merak konusu oldu.

Diğer yandan AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte partisinin Ankara’da düzenlenen 134. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katıldı. Çopuroğlu ve Büyükkılıç, Ankara’da aynı zamanda Kayseri projeleri ile ilgili olarak kurum yetkilileri ile de görüşmeler yaptı.

 

PASTIRMA MUHABBETİ KONUSUNDA DETAY VERMEDİ

Kayseri cephesi aynı zamanda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın oğlunun düğününe de katıldı. Çopuroğlu, burada objektiflere yansıyan fotoğrafla ilgili açıklama yaptı ve Cumhurbaşkanı ile aralarında geçen sohbette pastırma konuştuklarını ifade etti.

Çopuroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a pastırma ikramında bulunduklarını belirtti.  AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, pastırma muhabbetine yönelik detay vermedi ama düğünle ilgili, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın kıymetli evladı Selim ve Melis çiftinin düğün merasimlerine katıldık. Çiftlerimize bir ömür mutluluklar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“CUMHURBAŞKANININ PASTIRMA YEMESİ ÖNEMLİ BİR TANITIM GİRİŞİMİ”

 

AK Parti cephesinden yapılan açıklamada, Başkan Çopuroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a pastırma ikram etmesi ve Erdoğan’ın ikram edilen pastırmayı yemesinin Kayseri pastırmasının tanıtımı adına en önemli girişimi olarak değerlendirildiği ifade edildi. Haber Merkezi-Cafer ZENGİN