Müslüman olduktan sonra Müftü'ye bakın ilk ne sordu?

Müslüman olduktan sonra Müftü'ye bakın ilk ne sordu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

BREZİLYA vatandaşı olan Nunes Do Nascımento Ana, Kayseri Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida töreni ile müslüman oldu. Dilara ismini alan Nascımento Ana, Kayseri Müftüsü Şahin Güven’e “Makyaj yapabilir miyim?”diye sordu.

Kayseri’de Süleyman Tamer, internet üzerinden tanıştığı Brezilyalı 48 yaşındaki Nunes Do Nascımento Ana ile evlenme kararı aldı. Tamer ile hayatını birleştiren Nascımento Ana, daha sonra müslüman olmak için Kayseri Müftülüğü’ne başvurdu. Bunun üzerine Müftülük’te Nunes Do Nascımento Ana için ihtida töreni düzenlendi.

“SON 1 YIL DA 6 KİŞİ MÜSLÜMAN OLMAK İÇİN BAŞVURDU”

Tören öncesinde konuşan Kayseri Müftüsü Şahin Güven, son bir yıl içinde 6 kişinin müslüman olmak için kendilerine başvuru yaptığını söyledi. Güven, “Şehrimiz de son bir yıl içinde 6’ıncısı olarak olan ihtida merasimi düzenliyoruz. Özellikle yurt dışından ülkemizi ziyaret maksadıyla ya da farklı amaçlarla şehrimize gelen bir kısım müslüman olmak isteyenler Müftülüğe başvuruyorlar. Onlara bizde belge takdim ediyoruz.” dedi. İl Müftüsü Güven, tercüman aracılığıyla Dilara adını alan Nascımento Ana’ya İslam Dini’nin temel esasları hakkında da bilgi verdi. Müftü Güven’in yaptığı açıklamanın ardından Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getiren Brezilyalı Nascımento Ana, Müslüman oldu ve adını da “Dilara” olarak değiştirdi.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN