MÜDÜR AÇIKLADI: BU PROJEYE KATILANA YÜZDE 75 HİBE VAR...

MÜDÜR AÇIKLADI: BU PROJEYE KATILANA YÜZDE 75 HİBE VAR...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime kazandırılması için, proje kapsamında belirlenen illerden biri olan Kayseri'de tohumlar üreticilere  dağıtıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, proje ile ilgili olarak bilgi verdi. Şahin, COVİT-19 salgını dolayısıyla bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda arz güvencesini sağlamanın önümüzdeki dönem için büyük önem taşıdığını belirterek, “Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Üreticilerimizin yaz dönemi ekilişlerinde kesinti olmaması ve mümkün olan tüm işlenebilir arazilerde ekiliş yapmak için, Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programını ilimizde de başlattık. Ülkemiz için hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkiler gibi stratejik ürünlerde rekolte artışını sağlamayı, aynı zamanda üreticilerimizi bu dönemde üretime yönlendirmeyi, dolayısıyla da tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılmasıyla tarımsal üretimin artırılmasını hedefliyoruz. Uygulama ile bu alanlarda tohum bedelinin % 75'i hibe, % 25'i ise çiftçi katkısı ile karşılanacaktır. 
Bu amaçla; beş ilçemize 51.000 da alan için 1.020 ton buğday, oniki ilçemize 4.000 da alan için Kuru Fasulye,  on bir ilçemize 1.500 da alan için Mercimek tohumunun üreticilerimize dağıtımına başladık, üreticimiz için bereketli olsun. Siz evde kalın, biz Üçüretmeye devam ediyoruz” dedi.
Haber: Cafer ZENGİN