Milli Eğitim Müdürü, Bu okullar neden kapatılıyor? sorusuna yanıt verdi

Melikgazi sınırları içerisinde bulunan 'Şehit Cennet Yiğit İlkokulu' ve 'Erciyes Ortaokulu'nun kapatılma kararı velilerin tepkisini de beraberinde getirmişti. İlk olarak Kayseri Olay'ın gündeme getirdiği okulların durumu ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci açıklama yaptı ve kararın gerekçesini açıkladı.

Milli Eğitim Müdürü, Bu okullar neden kapatılıyor? sorusuna yanıt verdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi sınırları içerisinde bulunan ’Şehit Cennet Yiğit İlkokulu’ ve ‘Erciyes Ortaokulu’nun kapatılma kararı velilerin tepkisini de beraberinde getirmişti. İlk olarak Kayseri Olay’ın gündeme getirdiği okulların durumu ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci açıklama yaptı ve kararın gerekçesini açıkladı.
Melikgazi  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, imzalı iki eğitim kurumu müdürlüğüne bir süre önce gönderilen yazıda, iki okulun kapatılmasına karar verildiğine dikkat çekilerek, yeni öğrenci kaydedilmemesi, ara sınıfların da okulu tamamlamaları ile her iki okulun kapatılacağına dikkat çekildi. Veliler de ortaya çıkan bu duruma tepki gösterdi. Yaşanan gelişmelerin ardından Kayseri Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Erciyes İlkokulu ve Ortaokulunda incelemelerde bulundu.

TEKLİ EĞİTİME GEÇME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kayseri’de 2023 Vizyonu kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi  okullarda ikili eğitimden tam gün (Tekli) eğitime geçme çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Ekinci, ‘Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonunda Melikgazi bölgesinde, Erciyes İlkokulu-Ortaokulunda ve Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulunda kademeli olarak tam gün eğitime geçme kararının ardından bu yıl Erciyes İlkokulu-Ortaokulunun beşinci sınıfına aynı zamanda Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde bulunan ilkokuluna öğrenci kaydı yapılmayacaktır.

EKİNCİ: ÖRNEK ERCİYES İLKOKULUMUZ DA İKİ ADET BECERİ VE TASARIM ATÖLYESİ AÇILACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, ’2023 Vizyonu kapsamında ilimizde en kısa zamanda tam gün eğitime geçmeyi hedeflemekteyiz. Bir yaşam alanı olarak  gördüğümüz  okulu her bir çocuğumuzun değerine değer, mutluluğuna mutluluk katan, millî ve manevi  duygularının geliştiği ve aynı zamanda  yaşam becerilerinin  arttığı   mekânlar olarak görüyoruz. Erciyes İlkokulumuz  ve Şehit Cennet Yiğit  İmam Hatip Ortaokulunda da tam güm eğitime geçtiğinde bir çok kazanımlar elde edecektir. Bu kazanımlara en iyi örnek Erciyes İlkokulumuz da iki adet beceri ve tasarım atölyesi açılacak’