Milletvekili Yıldız, Büyükşehir'e aday olacak mı? İl başkanı o soruya yanıt verdi!

 Milletvekili Yıldız, Büyükşehir'e aday olacak mı? İl başkanı o soruya yanıt verdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu,  yerel seçimlere yönelik 3 dönem kuralı ile ilgili olarak açıklama yaptı. AK Parti Milletvekili Taner Yıldız’ın Büyükşehir Belediyesine aday olacağı” yönündeki iddiaları da değerlendiren Çopuroğlu, “Biz de böyle bir bilgi yok” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, yerel seçim sürecinde parti çevrelerince tartışılan 3 dönem kuralını değerlendirdi. “3 dönem kuralında istisna olacak mı?” sorusu cevabını ararken Kayseri’de Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, kurala takılan isimler arasında.

Bu 2 ismin yeniden aday gösterilip gösterilmeyecekleri de merak konusu olurken bu yönde bir  açıklamada İl Başkanı Şaban Çoğuroğlu’dan geldi. Başkan Çopuroğlu, “Kararı Cumhurbaşkanımız verecek” dedi. Çopuroğlu, “Belediye başkanları kimseyi zora sokacak açıklamalar yapmadılar” açıklaması ile de dikkat çekti. Çopuroğlu,“Özellikle bu konuda gayret gösterilmesi, itinayla açıklama yapılması sözlerini seçerek kullanılmasından dolayı belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü Kayserimiz birlik ve beraberliğin hamur olduğu bir şehir. Bu birlik ve beraberliği tek başımıza sağlamıyoruz. Mevcut belediye başkanlarımızla ve halkımızla hep beraber sağlıyoruz. Bu süreçte duruşları sebebiyle mevcut belediye başkanlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Kayseri’ye yakışanı yapıyorlar. Kimseyi zora sokacak herhangi bir açıklama yapmadılar. Bundan da hoşnut oluyoruz. Çünkü bunun kararını verecek olan genel merkezimiz” dedi.

“TANER YILDIZ, BÜYÜKŞEHİR’E ADAY” İDDİALARI…

“AK Parti Milletvekili Taner Yıldız’ın Büyükşehir Belediyesine aday olacağı” yönündeki iddiaları da değerlendiren Çopuroğlu, “Biz de böyle bir bilgi yok” diye konuştu. Çopuroğlu, şu ifadeleri kullandı, “Taner Yıldız ile alakalı medyada Balıkesir’de ismi geçen birisi. Bizim kafamızın arkasında bir isim yok. Biz sahada olanı biteni rapor edip genel merkeze veriyoruz. Genel merkezimiz ve liderimizin vereceği kararda bizim için önemli. Şu anda özellikle altını çizerek söylüyorum hiçbir belediye başkanımız teşkilatımızı ve Kayserimizi sıkıntıya sokacak, karışıklığa sebep olacak herhangi bir açıklama yapmadılar. Hiç kimse başka bir yere talip olmadı. Buda AK partinin kültürünün yerleştiğini ve ciddi manada Kayseri’de uygulandığını gösteriyor. Sosyal medyada duyduklarımı ne ise odur. Ama teşkilatımızla alakalı böyle bir bilgi yok.”

(Haber Merkezi)