Milletvekili Arık, Olay Türk TV Ziyaretinde Koronavirüs tablosuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı!

 Milletvekili Arık, Olay Türk TV Ziyaretinde Koronavirüs tablosuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partisinin İl Başkanı Ümit Özer ile birlikte Olay Türk TV ve Kayseri Olay’ı yeni hizmet binasında ziyaret etti. Ziyarette Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’den bilgi alan Arık, yeni yayın dönemine ilişkin de hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ziyarette gündeme ilişkin de açıklamalarda bulunan Arık, “Sağlık Müdürü’nden bilgi almak için randevumuza cevap alamadık, ama şu bir gerçek ki çok sayıda vatandaşımızdan telefonlar alıyoruz. Yoğun bakımlarda yer bulamadıklarından, Hastanelerde yer bulamadıklarından şikayet ediyorlar. Şu da bir gerçek ki açıklanan günlük rakamlardan çok daha fazla bir vaka sayısı var. Sıkı tedbirlerin alındığı Mart ve Nisan aylarında biz bu telefonları almıyorduk. Dolayısıyla şu anda sıkı tedbirlerin alınmadığını görüyoruz." diye konuştu.

“14 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEME GELMELİ”

 Kendisinin de bir hekim olduğunu ve meslektaşlarından yoğun şekilde hastanelerde ki durumlarla ilgili şikayetler aldığını söyleyen Arık, sokağa çıkma yasağının gündeme gelmesi gerektiğini savundu. Arık, "65 yaş ve üzerine aciliyetle bir sokağa çıkma yasağı getirilmesi gerekiyor veya 14 gün sokağa çıkma yasağı getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Meslektaşlarımdan sıkı telefonlar alıyorum. Özellikle Şehir Hastanesi'nden hekimlerin kendi özel odalarını covid hastaları için ayırdıklarını ve son derece zor durumda olduklarını, bu gidişle hasta seçme noktasına geldiklerini söyledi. Son süreçte biraz daha hafiflediğini ve azaldığını da duyuyoruz . Bu tabii ki memnuniyet verici bir şey." dedi.