Millet İttifakından Turkovac çıkışı!

CHP İl Başkanı Ümit Özer'in ardından bu kez de İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) geliştirilen yerli aşı Turkovac ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Millet İttifakından Turkovac çıkışı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer, bir süre önce yaptığı açıklamada, Kayseri'dfe geliştirilen aşılarla ilgili olarak üretim tesislerinin Kayseri’de de kurulması gerektiğini belirtmişti. 
“KAYSERİ'NİN BU AŞI/İLAÇ POTANSİYELİNİ DE DEĞERLENDİRMESİ GEREKİYOR”
“Diğer yatırımlarda kaybeden, hak ettiğini bir türlü yıllardır alamayan şehrimiz de, umarım bu alandaki yatırımlara ev sahipliği yapar” diyen Özer, “Koronavirüs tehlikesi sürüyor. Vaka sayıları her geçen gün daha da artıyor. Tüm vatandaşlarımızdan bu nedenle dikkatli olmalarını ve belirlenen kurallara uymalarını rica ediyorum. Virüsün yeni varyantı hızlı bir şekilde yayılıyor. Erciyes Üniversitesi bünyesinde Koronavirüs aşısını geliştiren değerli bilim insanı Prof Dr Aykut Özdarendeli ve ekibinin bu konuda da çalışmalarının sürdüğünü biliyoruz. Bu kapsamda aşıyı geliştiren Aykut hocayı ve bilim ekibini bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Yeri gelmişken bundan sonraki süreçte aşıya yönelik üretim tesislerinin Kayseri'de de kurulmasını temenni ediyorum. Aykut hoca ve ekibinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ile ilgili de aşı çalışmaları var. Kayseri'nin bu aşı/ilaç potansiyelini de değerlendirmesi gerekiyor. Diğer yatırımlarda kaybeden, hak ettiğini bir türlü yıllardır alamayan şehrimiz de, umarım bu alandaki yatırımlara ev sahipliği yapar” ifadelerini kullanmıştı.
“16-0 DİYE GEZEN AKP KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİ... ŞEHRİMİZDE GELİŞTİRİLEN AŞIYI BİLE ŞANLIURFA’YA KAPTIRDINIZ! YAZIK”
Özer’in ardından bu kez de İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman’dan benzer bir açıklama geldi. Erciyes Üniversitesinde geliştirilen ve acil kullanım onayı alan aşının üretim yerinin Kayseri değil, Şanlıurfa’da olduğunu diye getiren Ataman, ‘’Kayseri’de geliştirilen aşı neden Kayseri’de üretilmiyor? Bu şehri cezalandırdığınız yetmedi mi? Aşının üretildiği Şanlıurfa’daki firmanın sahibi AKP eski milletvekili aday adayı. Şaşırdık mı? Hayır. 16-0 diye gezen AKP Kayseri milletvekilleri... Şehrimizde geliştirilen aşıyı bile Şanlıurfa’ya kaptırdınız. Yazık” dedi.

Haber"AYKUT HOCA YETERİNCE TANITILMIYOR"
Ataman, aşıyı geliştiren ekibin başındaki isim olan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin de yeterince tanıtılmadığını da söyledi. Ataman, ‘’Avrupa Biontech aşısını geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin’i Nobel ödülüne aday göstermeyi, resimlerini Euro’ya basmayı tartışırken biz neden Turkovac aşısını geliştiren hocamızı Aykut Özdarendeli’yi  yeterince tanıtmıyoruz?’’ diye konuştu. 
ARIK'TAN, ÖZDARENDELİ'YE ZİYARET...
Diğer yandan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Prof Dr Aykut Özdarendeli'yi ziyaret ederek, "Turkovac aşısının mimarı, üniversitemizin ve  kentimizin gururu değerli bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Hocamızı ziyaret ederek, başarılarının devamını diledik" ifadelerini kullandı. 

HaberTURKOVAC Aşısı Proje Lideri ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli...