Millet İttifakı adayı Karaoğlu: Engelli ve yaşlılar için mola evleri yapılacak

Millet İttifakı adayı Karaoğlu: Engelli ve yaşlılar için mola evleri yapılacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, engelli aileleri ile bir araya geldi. Karaoğlu, ailelere Türkiye’de engellilerin durumu, sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili  sunum yaptı. Karaoğlu, “Unutmayalım, her insan bir engelli adayıdır.” dedi.

Millet İttifakı Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, engelli bireylerin ailelere ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Dr. Karaoğlu, ailelerin yaşadığı zorlukların tartışıldığı toplantıda, engelliler ile ailelerinin yaşamlarına dair farkındalık oluşturmak gerektiğini savundu.

  “UNUTMAYALIM, HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

“Belediye başkanlığımızda engelliler birinci önceliğimiz olacak” diyen Karaoğlu, “Farkındalık yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yaşadığı sorunları anlamamak için insan olmamak lazım. Biraz empati kurmanız halinde bu insanların yaşadığı zorlukları gözünüzün önüne getiriyorsunuz ve bir saniye olsun bu gerçeğe katlanamıyorsunuz! Oysaki bizim katlanamadığımız gerçeği yıllardır yaşayan ailelerimiz var. Biz seçilmemiz halinde engelli ve yaşlı kreşi diyebileceğimiz Mola Evleri Projesiyle, dışarıya çıkmak isteyen engellilerimizin ve yaşlılarımızın gün içinde zaman geçirebilecekleri, etrafında ve çevresinde yeşil alanı olan kompleksler oluşturacağız. Böylelikle bütün insanların engelli kardeşlerimizi de bir birey olarak görmelerine yardımcı olacağız. Yaşlılarımıza saygıyı daha da artıracağız. Kimsesiz engelliler için bakım evleri yapacağız. Ailelerimize ise psikologlar eşliğinde danışmanlık hizmeti vereceğiz. Sağlık eğitim rehabilitasyon ve istihdam ile ilgili sorunları çözeceğiz.” şeklinde konuştu.