MHP Milletvekili Özdemir, 5 dakikada Kayseri'nin sorunlarını anlattı

MHP Milletvekili Özdemir, 5 dakikada Kayseri'nin sorunlarını anlattı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri ve Nevşehir turizm konusunda birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri’de adeta yılan hikayesine dönüşen havaalanı ve hızlı tren konusunu da gündeme getiren Özdemir, “Erkilet Havaalanının genişletilmesi bir türlü gerçekleşememiştir.” dedi. İşte Özdemir’in “5 dakikada Kayseri ve sorunları” dedirten konuşması. Meclis genel kurulunda turizm konusunda açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili İsmail Özdemir, “Zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Kayseri’mizin turizm konusunda bazı talep ve sıkıntıları mevcuttur” dedi.

Özdemir, “Etkin bir formatla her yıl tekrarlanacak uluslararası bir festivalle, hem Kapadokya gibi görsel ve kültürel, hem de Sultan Sazlığı Kuş Cenneti ve Aladağlar Milli Parkı gibi doğal zenginliklerin, Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi ile entegre olmalarını sağlayarak, bölgeye özgü doğa ve kültür turizminin önünün açılması sağlanacaktır. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan seçim bölgem Kayseri, 6 bin yıllık tarihiyle ve eşsiz coğrafyasıyla hem yaz hem de kış aylarında sıkça ziyaret edilen kentlerden biridir. Türkiye’nin kültür, sanat, bilim, ticaret, sanayi ve turizm merkezlerinden biri olan Kayseri, tarihin en eski zamanlarından beri her dönemde önemini korumuştur.  Selçukluların Anadolu’ya girişinin ardından şehri almaları ile birlikte Kayseri’ye Türk mührü kesin olarak vurulmuş, zaman zaman Türk beyliklerine başkentlik yapmış ve günümüze kadar süregelmiştir. Böylesine zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Kayseri’mizin turizm konusunda bazı talep ve sıkıntıları mevcuttur.” ifadelerini kullandı.

HAVAALANI VE HIZLI TREN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

Erkilet havaalanı genişleme projesinin hayata geçirilmemesini de gündeme taşıyan Özdemir, hızlı tren konusunda da yaşanan sıkıntılara değindi. Özdemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Öncelikli olarak Gelen ve giden yolcuların daha rahat giriş ve çıkış işlemlerinin yapılabilmesi, yolcuların daha konforlu bir şekilde havaalanını kullanabilmeleri bakımından bazı genişleme çalışmalarını içeren Erkilet Havaalanının genişletilmesi bir türlü gerçekleşememiştir. Türkiye turizminin önemli bir merkezi olan Kapadokya bölgesinin Kayseri’ye olan yakınlığı, şehrimizin havaalanının turistlerce tercih edilmesine sebebiyet vermektedir. Bu durum da Kayseri’nin turizm açısından sanılandan çok daha büyük bir öneme sahip olduğunun kanıtıdır. Yine Antalya'yı Konya ve Kapadokya bölgesi ile Kayseri'ye bağlayacak Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin 2020 yılında tamamlanmasının planlandığı ifade edilmektedir.  Proje ile Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya, Antalya illeri arasındaki Turizmin yaygınlaşmasına sağlayacağı katkı büyük olacaktır. Temennimiz bu ulaşım projesine özel önem verip, gecikme olmaksızın bitirilmesi gerekmektedir. Dikkat edilirse ve neresinden bakılırsa bakılsın turizm alanında Kayseri ve Kapadokya’nın bulunduğu Nevşehir ilimizin birbiri ile tabi bağlantısı vardır. Bu kapsamda iki ilimizin turizm potansiyelinin beraberce değerlendirilmesinde fayda bulunuyor.”

“ERCİYES’TE YATAK KAPASİTESİ ARTTIRILMALI, ERCİYES KONGRE MERKEZİ OLMALI ”

Erciyes ve Yahyalı Kapuzbaşı Şelaleleri’nin tanıtımının yapılması gerektiğini anlatan Özdemir, “Ülkemizin en yüksek dağları arasında bulunan Erciyes, hem dağcılık hem de kayak yapmak isteyenler için güzel fırsatlar sunmaktadır. Kayseri Erciyes Turizm Merkezi’nde bulunan konaklama imkânlarının ve dolayısıyla yatak kapasitesinin arttırılmasına ve Erciyes Dağı’nın sadece dağcılık ve kış sporları için değil, Kongre Turizm’ine katkı sunması kapsamında da değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi durumunda olan Yahyalı ilçemizde bulunan Kapuzbaşı Şelalesi’nin tanıtımının yapılması büyük önem taşımaktadır.” dedi.

“FESTİVAL YAPILMALI, O OTOYOL PROJESİNE KAYSERİ’DE DAHİL EDİLMELİ”

Konuşmasında, “Etkin bir formatla her yıl tekrarlanacak uluslararası bir festivalle, hem Kapadokya gibi görsel ve kültürel, hem de Sultan Sazlığı Kuş Cenneti ve Aladağlar Milli Parkı gibi doğal zenginliklerin, Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi ile entegre olmalarını sağlayarak, bölgeye özgü doğa ve kültür turizminin önünün açılması sağlanacaktır.” ifadelerini de kullanan Özdemir, “Zengin turizm olanaklarına sahip olan Kayseri’nin durumu dikkate alındığında, hali hazırda uygulama aşamasına geçmiş bulunan Ankara-Niğde otoyolu projesine Kayseri ilinin de dâhil edilmesinin ülkemiz turizmine sağlayacağı katkı büyük olacaktır. İç hat uçuşlarında Kayseri için Türk Hava Yolları ile beraber diğer özel havayolu şirketlerinin yolculara çıkardığı bilet fiyatları, örneğin İstanbul-Kayseri hattıyla mukayese edildiğinde, Kayseri’den uçuş mesafesiyle daha uzak olan iller için belirlenen bilet fiyatlarından dahi fazladır. Bu durum hiç şüphe yok ki şehrimizin başta ticari faaliyetleri olmak üzere, turizm ve diğer bazı alanları da olumsuz etkilemekte, Kayserili hemşerilerimiz havayolu taşımacılığında diğer illerle kıyaslandığında daha pahalı yolculuk yapmaktadır. Bilet fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi Kayserili hemşerilerimizin beklentisidir. Dahası yolcu sayısı ve uçaklardaki doluluk oranı dikkate alındığında Kayseri’ye yapılacak uçuşlar için ek seferler konulması makul bir taleptir. Bu durum hiç kuşku yok ki Kayserimizin turizm ve ticaret potansiyelinin artmasına katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN