MHP MİLLETVEKİLİ ERSOY, 'UZAKTAN EĞİTİMDEKİ ADALETSİZLİĞİ' SORDU!

 MHP MİLLETVEKİLİ ERSOY, 'UZAKTAN EĞİTİMDEKİ ADALETSİZLİĞİ' SORDU!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili Baki Ersoy, eğitimdeki adaletsizliği Meclis gündemine taşıdı. Kovid-19 virüs salgını sebebiyle mevcut durumda eğitim-öğretimin uzaktan eğitim yoluyla devam ettiğini belirten Ersoy,  tüm öğretmen ve öğrencilerin internet hizmetine sorunsuz erişebilmesi adına internet altyapısı olmayan ilçe ve mahallelerin sıkıntılarına dikkat çekti.

Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’dan sorularına yanıt istedi.

Dünyayı etkisi altına alan Koronvirüs salgınının ardından küresel olarak yeni bir düzene girildiğini belirten Ersoy, önergesinde şu ifadelere ve sorulara yer verdi: Bu süreçte, sosyal yaşamın devamlılığı  için ek tedbirler alınarak süreç en az zayiat ile atlatılmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda eğitim-öğretimin çeşitli kademeleri de Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile çevrimiçi olarak uzaktan uygulanmaktadır. Bu kapsamda, her öğrencinin ve öğretmenin internet hizmetine ulaşabilmesi ve eşit olarak fayfdalanabilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları yapılmış mıdır? Kayseri ilinde internet alt yapısı olmayan ilçe, mahalle bulunmakta mıdır? İnternet hizmetinden maddi sebeplerden dolayı yararlanamayan öğrencilerin ailelerine yönelik herhangi bir çalışma/destek planlanmakta mıdır?