MHP Milletvekili Ersoy, 'Satılsın' dedi! Bakan cevap verdi: Satılamaz

MHP Milletvekili Baki Ersoy'un, 'Kayseri'deki 10 bin dönümlük arazinin tamamı satılsın' talebine Bakan cevap verdi.

MHP Milletvekili Ersoy, 'Satılsın' dedi! Bakan cevap verdi: Satılamaz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bir süre önce Develi'de 10 bin dönümlük arazinin bin 300 dönümünün satışa çıkarılacağını belirterek,  arazinin tamamının satışa çıkarılması için Tarım ve Orman Bakanlığına başvurdu. Bakan, MHP’li vekile “Mera, yaylak ve kışlaklar özel mülkiyete geçirilemez. Herhangi bir satış durumu söz konusu değildir” cevabı verdi.

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması istemiyle geçtiğimiz Aralık ayında Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Ersoy, "Develi İlçemiz, Karacaören Mahallemizde bulunan 10.000 dönüm mera arazisinin, vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda tamamının satışa çıkarılması ve özellikle de bölge gençlerinin bu arazilerden faydalanması için ilgili bakanlığa soru önergesi verdik" ifadelerini kullandı. 
Önergesinde, "Yöre halkının makamımıza yoğun olarak ilettiği talebi arazilerin tamamının satışa çıkarılması ve böylece bölgede yaşayan gençlerin tarıma teşvik edilmesidir" ifadelerini kullanan Milletvekili Ersoy, Bakan Pakdemirli'ye şu soruyu yöneltti ve cevap istedi: Yaklaşık 10 bin dönüm mera arazisinin tamamının satışı noktasında Bakanlığınızca bir çalışma yapılması planlanmaktadır mıdır?
BAKAN’DAN CEVAP: SATILAMAZ!
Ersoy’un sorusuna yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, söz konusu arazinin satılamayacağını söyledi. Satışın söz konusu olmadığını dile getiren Bakan Pakdemirli, mera kanununa işaret etti. Pakdemirli, “Mera Kanununun 4'üncü Maddesinde yer alan mera, yaylak ve kışlaklar özel mülkiyete geçirilemez, amaç dışı kullanılmaz, zaman aşımı uygulanamaz ve sınırları daraltılamaz hükümleri gereğince bu alanların satışı mümkün değildir. Mera alanları öncelikle en yakın köy veya belediyeye, o köy veya belediyede oturan ve hayvancılık yapan çiftçilere veya bu amaçlı kuruluşlara, bunun mümkün olmaması durumunda ise hayvancılık yapan veya hayvancılık işletmesi kurmak isteyen özel ve tüzel kişilere ıslah etmek şartı ile 25 yıla kadar Mera Komisyonlarınca ihale ile kiralanabilmektedir. Herhangi bir satış durumu söz konusu değildir” yanıtını verdi.