MHP MİLLETVEKİLİ ERSOY: İŞSİZLİK SORUNU DERİNLEŞİYOR!

MHP MİLLETVEKİLİ ERSOY: İŞSİZLİK SORUNU DERİNLEŞİYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’nin göç sorunlarının araştırılması için Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdi. İlçelerin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirten Ersoy, “İşsizlik sorunu giderek derinleşmektedir. Sorunun çözümü kurulacak fabrikalar, işletmeler ve devlet desteği ile mümkündür” dedi. Ersoy, “Üretken genç nüfusun ilçelerden göç etmesi tüm sektörlerde sıkıntıların artacağına yönelik öngörüleri kuvvetlendirmektedir” uyarısında da bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy,  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Ersoy, özellikle ilçelerde yaşanan işsizlik ve beraberinde gelen göç soruna dikkat çekti. Kayseri’de göçlerin son yıllarda büyük oranda taşra ilçelerden merkeze ya da diğer büyükşehirlere yönelik gerçekleştiğini dile getiren Ersoy, ilçelerde tarım  ve hayvancılığın esas  geçim kaynağı olduğunu söyledi.

“GÖÇÜN NEDENİ İŞSİZLİK”

 Yapılan araştırmalarda yaşanan göçün memleketlerinde iş bulamayan gençlerin yeni iş imkanlarının kapılarını aralayabilmek ve yaşamını sürdürebilmek için büyükşehirlere göç ettiği ortaya koyduğunu kaydeden Ersoy, “Üretken genç nüfusun ilçelerden göç etmesi tüm sektörlerde sıkıntıların artacağına yönelik öngörüleri kuvvetlendirmektedir. Taşra ilçelerimizin en önemli sorunu işsizliktir. İlimizde yaşanan yoğun göçün en büyük nedeni olan istihdam ve işsizlik sorunu giderek derinleşmektedir. Sorunun çözümü de yeni kurulacak fabrikalar, işletmeler ve devlet desteleri ile mümkün olabilecektir” diye konuştu.

“KAYSERİ YILLARCA TEŞVİK YATIRIMLARINDAN HAK ETTİĞİ PAYI ALAMAMIŞTIR”

Kayseri’nin yıllardır Devlet teşviklerinden de hak ettiği payı alamadığına dikkat çeken Ersoy, “Kayseri yıllarca teşvik yatırımlarından hak ettiği payı alamamıştır. Yeni teşvik sistemi ile ikindi bölgede olan Kayseri’nin yer aldığı kategori beklentileri karşılamamakta ve bir an önce teşviklerin iyileştirilmesi için çalışmalar başlatılmalıdır. Bu nedenle Kayseri ve ilçelerinin göç verme nedenlerinin araştırılması ve gerekli tedbirlerinin alınması konusunda  Meclis araştırması açılmasını talep ettik” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN