MHP Milletvekili Ersoy: 'Dönsün etrafına baksın'

MHP Milletvekili  Ersoy: 'Dönsün etrafına baksın'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti ile ittifak kapsamında yapılan ortak liste ile ilgili konuştu. “Siyasette farklı durumlar yaşanıyor” diyen Ersoy, “MHP’nin adayının olmadığı yerde oy istemek kolay  değil. Bu yöndeki problemin aşılması için bu yapıldı. Hülle yorumlarına da katılmıyorum.” dedi. Diğer yandan Ersoy, siyasetin ekip işi olduğunu da belirterek, “O nedenle çalışabileceğimiz, ittifak ruhuna uygun hareket edecek arkadaşlarımız listede yer aldı” ifadelerini kullandı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 38 Kent TV’de Kent Meydanı programında konuştu. Programa telefonla bağlanan ve belediye meclis üyelikleri konusunda açıklanan Cumhur İttifakı listesini değerlendiren Ersoy, “16 ilçenin 12’sinde AK Parti, 4 ilçede de MHP’li belediye başkan adaylarımız var. Ortak liste konusu gündeme geldi. 2014’teki seçimde kim kaç meclis üyesi çıkardıysa bu aynen korundu ve listeler o şekilde hazırlandı. Teşkilatımıza uygun isimler listelerde yer aldı.” dedi.

“ LİSTE DENGELİ VE HAK EDEN İSİMLER LİSTEDE YER ALDI”

Listelerle ilgili olarak yapılan “Made in Baki Ersoy” eleştirilerine de yanıt veren Milletvekili Ersoy, şunları söyledi, “Serkan Tok demek Baki Ersoy demek, Baki Ersoy demek Serkan Tok demek. Bana yakın isimler Serkan Başkan’a da yakın isimler. Siyaset ekip işi. O nedenle çalışabileceğimiz, ittifak ruhuna uygun hareket edecek arkadaşlarımız listede yer aldı. Liste dengeli ve hak eden isimler listede yer aldı.1 Kasım sonrası süreçte sahada olanlar, çalışan arkadaşlarımız var. O zor süreçlerde bizimle olan arkadaşlarımız var. Hacı Çevikel,  Hüseyin Mercan gibi bize o zor süreçte destek veren, OSB’de fabrikaları gezdiren, toplantılar düzenleyen arkadaşlarımız var. Bu isimler hak ediyorlar.  Partimizde fedakarlık yapan isimler. MHP Kayseri’de güçlü bir partidir ve çok daha iyi yerlerde olacaktır.”

“KAYSERİ’DE DURUM İÇ AÇISI DEĞİL”

Ersoy, ortak liste hazırlanmasında amacın ortaya çıkabilecek bazı sıkıntıların önüne geçmek olduğunu da belirterek, “MHP’nin adayının olmadığı yerde oy istemek kolay değil.  Bu yöndeki problemin aşılması için bu yapıldı. Hülle yorumlarına katılmıyorum.  Siyasette çok farklı durumlar yaşanıyor.  15 Temmuz birçok şeyi değiştirdi.  Ama ne olursa olsun Kayseri’de birlikte hizmet konusunda çalışmalı, ortak akılla gayret göstermeliyiz” dedi.

“KAYSERİ’DE DURUM İÇ AÇICI DEĞİL”

Diğer yandan Ersoy, programda OSB seçimlerine de gönderme yaparak, “Kayseri’de durum iç açıcı değil.  Bazıları biz bunu söyleyince yanlış anlıyor ama bunlar konuşmamız lazım. Hala yerli-köylü ayrımı yapılıyor. Hala bu konuda kısır döngü var. Oturup düşünmemiz lazım. Yerli-köylü ayrımı yapanlara bu işleri bırakmalıdır. Ama yanlış anlaşılsa da biz bunları söylemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

ERSOY, KÜRTÜNCÜ’YE SESLENDİ: DÖNSÜN ETRAFINA BAKSIN

OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ı desteklediğini açıklayan Ersoy, diğer aday Ahmet Hilmi Kürtüncü’nün yaptığı açıklamalara tepki göstererek, “Biz çalışanın, üretenin yanındayız. Nursaçan’ın tarafındayım. Bu konuda bizi eleştirenler dönsün etrafına baksın.  Ben kendisini mağdur ettiysem, dönsün etrafına baksın asıl mağduriyeti görecektir.  Diğer vekillere Sayın Elitaş’a, Sayın Özhaseki’ye sorsun.  Biz siyaset  yapmıyoruz, hizmetleri görüyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Cafer ZENGİN