MHP Milletvekili Ersoy'dan dikkat çeken çıkış: Kayseri hak ettiği yatırımın içerisinde değil

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Olay Türk TV'de Sansürsüz programında konuştu. Kamu yatırımları konusuna dikkat çeken Ersoy, 'Kayseri hak ettiği yatırım içerisinde değil' dedi ve Konya ile kıyasladı. Ersoy'un bu sözleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Kayseri İl kongresinde söylediği, 'Kayseri'de 18 yılda 30 milyar lira yatırım gerçekleşti. Buna rağmen her kim 'Kayseri kamu yatırımlarından yeteri kadar pay almıyor' diyorsa inanın bana gözüne, dizine durur' sözlerini hatırlattı.

MHP Milletvekili Ersoy'dan dikkat çeken çıkış: Kayseri hak ettiği yatırımın içerisinde değil
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olay Türk TV’de Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve İHA Bölge Müdürü Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Ersoy, programda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kayseri’nin hak ettiği yerde olmadığını dile getiren Ersoy, kamu yatırımları konusunda Konya ile kıyaslama yaptı. 
KAYSERİ’Yİ O İLLERLE KIYASLADI!
Ersoy, “Kayseri hak ettiği yatırımın içerisinde değil. Bunu nere ile kıyaslıyoruz? Örneğin Konya ile kıyaslıyoruz.Konya ‘ya giden yatırımın altıda biri ise Kayseri’ye gelen, bu da doğru değil. Konya bir metro ödeneğini alıyorken biz halen hızlı tren ödeneği alamıyorsak bu Kayserimize yapılmış bir haksızlık olarak görürüz. Kayserimize yapılan yatırımları biz görmezden gelemeyiz. (Cumhurbaşkanının sözleri programda hatırlatılması üzerine) Ne demek istediğinizi anladım. Mutlaka yıllar içerisinde birçok yatırım olmuştur, ama diyoruz ki Kayserimizi bir Konya ile kıyaslayın. Bir Gaziantep ile kıyaslayın hatta Kahramanmaraş ile kıyaslayın. Buralarda bizim illerimiz yatırımlar yapılsın ama Kayseri hak ettiğini alsın” şeklinde konuştu.
“BÜYÜKLERİMİZİ İYİ BİLGİLENDİRMELİYİZ”
Kayseri’ye gelen devlet büyüklerinin de iyi bilgilendirilmesi gerektiğine vurgu yapan MHP Milletvekili Ersoy, “Biz taleplerimizi net ve doğru iletmeliyiz ki sonuca ulaşalım” ifadeleri ile de dikkat çekti. 
“ORTADA BÜYÜK BEKLENTİ VE VERİLMİŞ SÖZLER VAR”
Kayseri için çok büyük bir beklentinin olduğunu belirten Ersoy,  “Ortada verilmiş sözler var. Cumhur ittifakı olarak bizim üzerimize düşen bu sorunları dillendirmek ve uygulamaya alınmasını sağlamak. Bu yönde çalışıyoruz” dedi.