MHP'li vekilden Aziz George çıkışı

MHP'li vekilden Aziz George çıkışı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 
MHP Milletvekili İsmail  Özdemir, Kayseri Olay’ın gündeme getirdiği Aziz George’i Meclis gündemine taşıdı. Yeşilhisar’da, inanç turizmi açısından önemli olduğu belirtilen Aziz’in turizme kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı. 
 
KAYSERİ OLAY GÜNDEME GETİRMİŞTİ
 
Kayseri Olay Gazatesi’nin, “Köylü Aziz George anıtı istiyor” , “Turizme Aziz George Piyangosu” başlıklı haberleriyle gündeme taşıdığı konu Meclis gündemine taşındı. 
Yeşilhisar ilçesine bağlı Güzelöz Mahallesi'nde doğan Azize Brezilya nüfusunun 3'te 1'inin yani yaklaşık 70 milyonu inanıyor.  Bölge sakinleri de bu durumun fırsata çevrilmesi gerektiğine vurgu yaparak, 5 yıl önce gündeme gelen ancak bir adım atılmayan, Aziz George anıtının en yüksek tepeye yapılıp, bölgenin turizme açılmasını istiyor. Diğer yandan Vali Şehmus Günaydın’ın da turizmcilerin kendisine yönelik bu yöndeki talebinin ardından bölgede incelemede bulundu ve konuyla ilgili çalışma yapılması talimatı verdiği belirtildi.
 
“BREZİLYA NÜFUSUNUN 3'TE 1'İNİN YANİ YAKLAŞIK 70 MİLYONUNUN AZİZ GEORGE’Yİ DİNİ ÖNDER KABUL EDİYOR”
 Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'ne bağlı Güzelöz Mahallesi'ne yapılması planlanan Aziz Joerge Anıtı projesinin ne aşamada olduğu merak ediliyor. Bundan 5 yıl önce gündeme gelen anıt projesinin hayata geçirilip, geçirilmeyeceği merak konusu olurken bölge sakinleri, inanç turizmi açısında bu durumun fırsata çevrilmesi gerektiğini belirtiyor. Brezilyalılar tarafından köyün yüksek tepesine yapılması planlanan Aziz George  anıtının yılan hikayesine döndüğünü dile getiren bölge sakinlerinden ve aynı zamanda Turizm gönüllüsü Metin Oral, Brezilya nüfusunun 3'te 1'inin yani yaklaşık 70 milyonunun Aziz George ‘yi dini önderleri olarak kabul ettiğine dikkat çekti.
 
İşte Kayseri Olay’ın gündeme getirdiği  Yeşilhisar’daki “Aziz George” konusunu Meclis gündemine taşıyan MHP Milletvekili İsmail Özdemir, inanç turizmine dikkat çekti.
 
“GEORGE KALINTILARI CANLANDIRILMLI VE YÖRENİN TURİZME KAZANDIRILMALI”
Özdemir, Meclis’teki konuşmasında Bakanlığa çağrıda bulundu  ve şu ifadeleri kullandı, “İnanç turizmi açısından Kapadokya’nın giriş bölgesi ve kapısı konumundaki Yeşilhisar ilçemizde bulunan St. George kalıntılarının canlandırılması ve yörenin turizme kazandırılması ile ilgili Kayseri valiliğimizin yoğun bir gayret içerisindedir. Burada var olan pazar, farklı ülkelerden yüz milyonlarca yabancı turisti kapsamaktadır. Bakanlığımızdan beklentimiz Yeşilhisar ve çevresinde ev pansiyonculuğunun desteklenmesidir. Böylelikle kırsal kalkınmaya da katkı sağlanabilecektir.” 
Haber: Cafer ZENGİN
 
KÖYLÜ AZİZ GEORGE ANITI İSTİYOR
Detaylar için TIKLAYIN