MHP'Lİ vekil 27 yıldır bitirilemeyen yolu bu kez de yeni Bakan'a sordu!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, yapımına 1993 yılında başlanan ve 27 yıldır bitirilemeyen Kayseri Yahyalı-Mansurlu-Kozan Yolunu bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.

MHP'Lİ vekil 27 yıldır bitirilemeyen yolu bu kez de yeni Bakan'a sordu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, yapımına 1993 yılında başlanan ve 27 yıldır bitirilemeyen Kayseri Yahyalı-Mansurlu-Kozan Yolunu bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. Güzergahı üzerinde 50 köy bulunan yolun tamamlanması halinde Adana-Kayseri arasının 100 kilometre kısalacağı ifade ediliyor. Daha önce eski Bakan Turhan'a yolu soran Özdemir, bu kez de yeni Bakan Adil Karaismailoğlu'na sordu.

MHP’li Özdemir, 2018 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde; İç Anadolu ile Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayacak en kısa mesafe olan, yapımına 1993 yılında başlanan ve aradan geçen 27 yıla rağmen bir türlü bitirilemeyen Kayseri Yahyalı-Mansurlu-Kozan yolunun ne zaman tamamlanacağını sormuştu.

Özdemir, bu kez de Turhan’dan sonra koltuğa oturan yeni Bakan Adil Karaismailoğlu’na aynı yolu sordu. Özdemir, önergesinde şu ifadeleri kullandı: Kayseri, Yahyalı-Mansurlu-Kozan yolunun ne zaman tamamlanacağına ilişkin 03112/2018 tarihinde 7-6346 Esas Numarası ile Meclis Başkanlığa vermiş olduğum yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 28/0112019 tarihinde cevap verilmiştir. Bu kapsamda; Söz konusu güzergahta, 4 km uzunluğundaki kesimde bitümlü-sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol ve 19 km uzunluğundaki kesimde sathi kaplamalı tek yol çalışmaları devam etmektedir. " cevabına istinaden belirtilen çalışmalar tamamlanmış mıdır? Tamamlanmadıysa ne zaman tamamlanması planlamaktadır? “Ayrıca proje kapsamında 9.607 m uzunluğunda 9 adet tünel ve 1.544 m uzunluğunda 9 adet viyadük yapılması planlanmaktadır. " Cevabı dikkate alındığında anılan 9 adet tünel ve 9 adet viyadük tamamlanmış mıdır? Tamamlanmadıysa ne zaman tamamlanacaktır?  "Söz konusu yol için 2018 yılında toplam 7. 042. 000. - TL harcama yapılmıştır. 2019 yılı Yatırım Programı çalışmaları ise devam etmekte olduğundan henüz kesinlik kazanmamıştır." cevabına istinaden 2019 yılında söz konusu yol için ne kadar ödenek ayrılmış ve ne kadarı harcanmıştır? 2020 yılı için ayrılan ödenek miktarı ne kadardır? Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve 2021-2023 yılları programı nasıldır?

MHP'Lİ ESKİ BAŞKAN 'KAYSERİ LOBİSİ ENGELLİYOR' İDDİASINDA BULUNMUŞTU

Adana’nın MHP’li Kozan eski Belediye Başkanı Musa Öztürk, ise yolla ilgili olarak Başkanlık yaptığı önceki dönemde yaptığı açıklamada,  “Adana sınırları içinde bulunan madenin nakliyesi Kayserili bir firma tarafından tekelleştirilmiş durumda. İşte bu yüzden yolun yapılmasını Kayseri lobisinin engellediğini düşünüyorum. Mansurlu yolu Kayseri lobisine kurban ediliyor. Maalesef Adana siyaseti yetersiz kalıyor”  ifadelerini kullanmış ve akıllarda soru işaretleri bırakmıştı.