MHP'li vekil ceza kesilen 272 vatandaşı Bakan'a sordu: İptal ya da uzlaşma olmaz mı?

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Kayseri'de 2 milyon TL'nin üzerinde mera ihlali cezası kesilen 272 kişiyi Meclis gündemine taşıdı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
MHP'li vekil ceza kesilen 272 vatandaşı Bakan'a sordu: İptal ya da uzlaşma olmaz mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarı Borandere Mahallesi'nde mera cezası nedeniyle dertli olan vatandaşların sorunları Meclis gündeminde. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.


Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarı Borandere Mahallesi'nde yaşayan 272 kişiye mera ihlali gerekçesiyle farklı tutarlarda olmak üzere 2 milyon TL'nin üzerinde para cezası kesildiği hatırlatan Özdemir, Bakan Pakdemirli’den şu sorulara yanıt istedi: Yukarı Borandere Mahallesi'nde mera ihlali nedeniyle toplam kaç kişiye ceza kesilmiş ve toplam ceza miktarı ne kadardır? Yukarı Borandere Mahallesi'nde mera ihlali kaç yıldır devam etmektedir? Bu konuda tespit yapılmış mıdır? Yapıldıysa kişiler bu konuda uyarılmış mıdır? Anılan cezalar hangi yasaya göre kesilmiştir? Ceza miktarları nasıl tespit edilmektedir? Mera ihlali yaptığı tespit edilenler nasıl belirlenmektedir? Kesilen cezaların iptal edilmesi veya uzlaşmaya gidilmesi konusunda bir çalışma yapılacak mıdır?  Sorunun çözümü hakkında Bakanlığınızın görüşü nasıldır? Çözümü için neler yapılması planlanmaktadır?