MHP'li vekil Bakan'a, Kayseri'de yüksek gelen su faturalarını sordu!

MHP'li vekil Bakan'a, Kayseri'de yüksek gelen su faturalarını sordu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri’de tartışılan su fiyatlarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu.

Bakan Murat Kurum, tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, ilçelerde sayaçların geç okunmasından dolayı vatandaşların yüksek faturalardan yana mağdur olduklarını ifade ettiklerini söyledi.

“VATANDAŞ YÜKSEK FATURALARDAN DOLAYI MAĞDUR…”

Özdemir, “Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında su ve kanalizasyon hizmetleri büyükşehir belediyeleri tarafından yürütülmektedir. Seçim bölgem Kayseri' de de bu görev Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. ilçe belediyelerinde yaşayan vatandaşlar su sayaçlarının geç okunması nedeniyle tarife farkından dolayı yüksek faturalar çıkarıldığı için mağdur edildiklerini iddia etmektedirler” diye konuştu.

“ŞİKAYETLERE NASIL CEVAP VERİLMİŞ VE HANGİ ÇÖZÜMLER ÜRETİLMİŞTİR?”

Özdemir, Bakan Kurum’dan, şu sorularına yanıt istedi: Kayseri merkez ve ilçelerinde uygulanan su tarifesi nasıldır? Bu tarife ne zaman belirlenmiştir?  Kayseri genelinde su sayaçları hangi dönemlerde okunmaktadır? Bu dönemler ilçelerde değişmekte midir? Tüm dünyada yaşanan Kovid- 19 pandemisi nedeniyle okuma süreleri uzamış mıdır?  Süreler uzadıysa tarifelerin vatandaş lehine uygulanması konusunda bir çalışma yapılmış mıdır? Bu konuda belediyelere yapılan şikayet bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu şikayetlere nasıl cevap verilmiş ve hangi çözümler üretilmiştir? Ülkemizde diğer büyükşehirlerde uygulanan su tarifeleri nasıldır?

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, kentte sık sık şikayet edilen yüksek su faturalarına ne cevap vereceği merak konusu oldu.