MHP'li Başkan Demir'den ittifak açıklaması: SAMİMİYET TABANA İNDİKÇE OLMUYOR!

MHP'li Başkan Demir'den ittifak açıklaması: SAMİMİYET TABANA İNDİKÇE OLMUYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Özvatan’ın MHP’li Belediye Başkanı Hali Demir, Olay Türk TV’de konuştu. Demir, Kayseri’deki trafik sorununa dikkat çekerek, “Trafik keşmekeşi var. Şehir merkezinde araçlarımızı park edemediğimiz meydanlar var” dedi. Demir, Cumhur İttifakı ile ilgili yaptığı açıklamada ise, “Ankara’daki samimiyet tabana indikçe olmuyor” ifadelerini kullandı.

Olay Türk TV’de Yüz Yüze programına katılan Özvatan Belediye Başkanı Hali Demir, Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve İHA Bölge Müdürü Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı. Özvatan’da yaptıkları çalışmaları anlatan Demir, Özvatan’ın gelişmekte olan bir ilçe olduğunu söyledi. Demir, “Üretken belediyecilik, gönül belediyeciliği bunların hepsini harman edip insanlara hizmet etmeye alışıyoruz. Kendi gücü nispetinde istihdam sağlayan bir belediyecilik anlayışı, diğer belediyelere örnek bir belediyecilik yapmaya alışıyoruz.  Belediyemizde 12 personel var.  Belediyemiz bünyesinde  şirketimiz var. Buradan hizmetler yapıyoruz. Ticaret yapıyoruz.  Farklı ticari alanlarımız var. Şirket üzerinden para kazanmadan ziyade, orada çalışanların istihdamını sağlamaya çalışıyoruz. Bölgemizde arıcılık meşhur. Kooperatifimiz var. Bölgemizin coğrafi işaretlemesi, bal ve çömlek peynirinin işaretlemesi bitmek üzere” şeklinde konuştu.

İTTİFAK AÇIKLAMASI: ANKARA’DAKİ SAMİMİYET TABANA İNDİKÇE OLMUYOR

Cumhur ittifakında bir sıkıtı olmadığını belirten Demir, “Ülke genelinde Ankara’daki samimi durumu en kılcal damarda durumda görüyor musunuz dersek, doğru söylememiş oluruz.  Ankara’daki samimiyet tabana indikçe olmuyor. Ayrı partilerdir, ayrı teşkilatlardır, ayrı yapılardır. Biz şehrimiz için, ilçemiz için konuşuyorsak, ben böyle bir sıkıntı ile karşılaşmıyorum. İttifakın geldiği noktada memnuniyetimden bahsedebilirim. Sıkıntısız bir ittifak sürdüğünü söyleyebilirim” dedi.

“ARAÇLARIMIZI PARK EDEMEDİĞİMİZ MEYDANLAR VAR”

“Şehrimizin büyümesinden ben övünenlerden değilim” ifadelerini de kullanan Demir,  şöyle konuştu,  “Büyüme bazı problemleri de berberinde getirir. Artık Kayseri ilçelerini boşalttığı gibi bölge vilayetlerini de boşalttı. Bir cazibe merkezi haline getirildi. Bu yapılanın artılarından ziyade zararlarından da bahsedebilirim. Mesela trafiği, iş oranlarını, işsizliği görüyorsunuz. Şehirleşmek adına geliyorlar, iş diye geliyorlar, aş diye geliyorlar. Bu gün böyle bir şehir planlı olarak aynı oranda büyüyemezse şehir, obezite hastaları gibi ayakları bacakları kilosunu çekemez.  Trafik keşmekeşi var. Şehir merkezinde araçlarımızı park edemediğimiz meydanlar var”

“REFERANDUM YAPILMALI”

Demir, Büyük Toraman’ın Özvatan’a bağlanma talebi olduğu yönündeki iddialarla ilgili de, “Büyük Toraman’ın  bize katılmasından mutlu oluruz. Çalışkan üretken bir  mahalle halkı. Doğdukları yerde yaşayanlar insanlar. Bu insanların biz rahatını, huzurunu sağlamak istiyorsak. Bunu resmi yolu da referandumdur. 30 yıl önce Büyük Toraman, Özvatan’a bağlıydı. Referandum istediler, sandık konuldu, Felahiye’yi istediler.  Aile bağlarımız çok güçlü onlarla” diye konuştu.   Haber: Hüseyin GÖKTAŞ