MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın:

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın:
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Açıklamasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ sözünü hatırlatarak başlayan Başkan Serap Şule Kalın, "Öğretmenden mahrum, öğretmen açığının gün geçtikçe yaygınlaştığı bir eğitim ve öğretim politikasının ülkeye fayda sağlamadığı açıkça görülmektedir." dedi.
MHP Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi :
"Milli değerleri ve yerli kaynakları özümseme konusunda yetersiz bir eğitim sistemi Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisidir. Her geçen gün eğitim sistemimiz kan kaybetmektedir. Sürekli değişen politikaların, tutarsız ve temelsiz uygulamaların, sıkıntısını herkes çekmektedir. Maalesef öğretmenlerimizin çığlığını duyan yoktur. Yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağı söylense de, buna karşın hiçbir adım atılmamaktadır. Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü gelenek olduğu üzere kutlanmaktadır. Ne var ki, 24 Kasım günü hakkında onca methiyeler dizilen, değerli öğretmenlerimiz ertesi gün yine çözülemeyen sorunlar ile baş başa kalmaktadır. Biz ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle eğitimin ve öğretmenin ne demek olduğunu idrak etmiş bir milletiz. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmenin tavsiye edildiği derin ve geniş bir şuurun mirasçılarıyız. Öğretmenlerimize hem gönül hem de insani ödemesi güç bir borcumuz olduğunu hatırlatarak, Milliyetçi Hareket Partisi Ülkücü kadınlar olarak tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz."