MHP İl Başkanı Serkan Tok: Engellilere karşı insanlık görevimizi yerine getirmeliyiz

MHP İl Başkanı Serkan Tok: Engellilere karşı insanlık görevimizi yerine getirmeliyiz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tok, “Her yıl şeklen de olsa kutladığımız engelliler haftası sıkıntıların, çilenin, meşakkatin ve çekilmez acıların dolu olduğu bir yıl olarak tarihe geçecektir. Engelli olmak, istenilen bir şey değildir. Hiçbir kimse herhangi bir vücut azasının eksik olmasını istemez” dedi.

 Tok,  şunları söyledi, “Her insan beklenmedik bir anda engelli olabilir bu bakımdan bütün engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak onlara acımaktan ziyade insanlık görevimizi yerine getirmek olmalıdır. Bugün ülkemizde, bedensel, zihinsel, görme ve işitme olmak üzere milyonları aşan engelli vatandaşımızla karşı karşıyayız. Bu vatandaşlarımızın günlük hayattaki ihtiyaçlarını öğrenerek takip edilmeli, gururları ve hassasiyetleri incitilmeden yerine getirilmelidir. Engelli vatandaşlarımızın ibadetlerinden toplu taşımacılık olmak üzere, yolda yürümesi, parkta oturması, pazarda alış veriş yapması gibi en ince ayrıntı dikkate alınarak özenle yerine getirilmelidir.

Başta belediyeler olmak üzere, bütün kamu ve özel kuruluşlar bu meseleye azami hassasiyet göstermeli, bu işin asli bir görev olduğunu unutmamalıdır.  Bir toplumda engelli insanlara sahip çıkılır, onların hakları korunur ve gözetilirse, o toplum o zaman insan haklarına saygılı ve ileri demokrasiden söz edebilir. Ülkemizde bunların hangisi tam olarak uygulanmakta son derece düşündürücü ve manidardır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün engelli vatandaşlarımızın engelliler gününü kutluyor, sağlık mutluluk ve esenlikler diliyorum.”