MHP Büyükşehir'de aday çıkarmayacak mı? İl Başkanı Tok: A ve B planımız var!

MHP Büyükşehir'de aday çıkarmayacak mı?  İl Başkanı Tok: A ve B planımız var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri’de, Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayacak mı? MHP Genel Başkan Yardımcı Sadir Durmaz’ın, açıklamaları bu konuda akıllarda soru işaretleri bıraktı. Durmaz, “30 büyükşehirden daha önce ifade edilen şekilde Ankara, İstanbul ve İzmir'de aday göstermeyecektir. Diğer büyükşehirlerde ise CHP, İP ve HDP'den oluşan zillet ittifakının karşısında, MHP Cumhur İttifakı'nın adaylarını desteklemekte kesin kararlı olacaktır" dedi.

Durmaz’ın, bu yöndeki açıklamaları sonrası kafalar karıştı. MHP İl Başkanı Serkan Tok, ise seçime hazır olduklarını söyledi ve ekledi: A ve B planımız var. “Cumhur ittifakına uygun adaylarla yola devam edeceğiz” Tok, “Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde bizimle alakalı çıkacak karar başımızın  üzerindedir. Buna uygun davranırız zaten. A-B planları var. Genel başkanımız, kıymetli büyüğümüzün takdiridir. O takdir bizim için talimattır yerine getiririz

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcı Sadir Durmaz’ın, Twitter hesabından yaptığı açıklama bir süredir Kayseri gündeminde konuşulan “MHP ve AK Parti 30 Büyükşehir’de ittifak adayı çıkaracak, aralarında Kayseri’nin de bulunduğu Büyükşehirlerde MHP aday göstermeyecek” iddialarını akıllara getirdi. Durmaz Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “MHP Büyükşehirler dışındaki 51 il ilçe ve belde belediye başkan adaylarını büyük oranda belirlemiş ve kamuoyuyla paylaşmaktadır.. 30 Büyükşehirden daha önce ifade edilen şekilde Ankara İstanbul ve İzmir de Aday göstermeyecektir.. Diğer Büyükşehirlerde ise CHP, İP ve HDP’ den oluşan Zillet ittifakının karşısında, MHP Cumhur İttifakının adaylarını desteklemekte kesin kararlı olacaktır.”

“İLÇELER İÇİN SON GÖRÜŞMELERİ YAPIYORUZ”

Durmaz’ın  bu yöndeki açıklamasının ardından Kayseri’de, MHP’nin büyükşehir aday çıkarıp, çıkarmayacağı merak konusu oldu. MHP İl Başkanı Serkan Tok da haber merkezimize seçim sürecini ve yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Partisinde aday adaylığı sürecinin devam ettiğini anlatan Tok,  “Adaylıkları belli olmayan yakın ilçelerde son görüşmelerimizi yapıyoruz” dedi.

“İTTİFAKA UYGUN HAREKET ETMEKTEYİZ”

“Genel Merkezimizin adaylarımızı açıkladığı andan itibaren teşkilatımızla sahaya inip politikalarımızı vatandaşımıza anlatacağız” diyen Tok, şu ifadeleri kullandı, “Aday adayları süreci devam ediyor. Bize başvuran aday adaylarımız genel merkezimize gönderiyoruz. Adaylıkları belli olmayan yakın ilçelerimizde  son görüşmelerimizi tamamlıyoruz, teşkilatlarla. Ağabeylerimizle, Ülkücü hareketin kıymetli evlatlarıyla gerekli görüşmelerimiz devam ediyor. İttifaka uygun hareket etmekteyiz. Genel merkezimizin takdiri doğrultusunda  adaylarla ilgili gerekli açıklamalar yapılacaktır. Ne zaman açıklama olursa  teşkilat ve adaylarımızla sahaya ineceğiz.”

 

“Hazır bir şekilde bekliyoruz” ifadelerini de kullanan Tok,  “Genel başkanımızın emriyle, ittifaka uygun şekilde sahaya ineceğiz, vatandaşımızın karşısına çıkacağız” dedi.

“O TAKDİR BİZİM İÇİN TALİMATTIR, YERİNE GETİRİRİZ”

“MHP’nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmayacağı” yönünde kamuoyunda konuşulan iddiaları da değerlendiren Tok, “Karar genel merkezimizindir” dedi. Tok, “Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde bizimle alakalı çıkacak karar başımızın  üzerinde.  Buna uygun davranırız zaten. Bizim A ve B planlarımız bar. Genel başkanımız, kıymetli büyüğümüzün takdiridir. O takdir bizim için talimattır, yerine getiririz” diye konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN