'Mesleğimiz teknolojiye ayak uydurmak zorunda'

'Mesleğimiz teknolojiye ayak uydurmak zorunda'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen “ Kurumlar Vergisinde Özellikli Konular” semineri düzenlendi. Düzenlenen seminere TÜRMOB Genel Başkanı Cemal Yükselen’de katıldı.

 Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından “Kurumlar Vergisinde Özellikli Konular” semineri düzenlendi. Seminere, TÜRMOB Genel Başkanı Cemal Yükselen, SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül ve çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir katıldı.

Seminerde konuşan Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkanı Anfer Yılmaz, iyi koordine edilmeyen hiçbir projenin başarıya ulaşamayacağını dile getirerek, başarıya ulaşılması birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Cemal Yükselen’de teknolojiye en çabuk ayak uyduran ve kullanan en iyi sektörün kendileri olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından “ Kurumlar Vergisinde Özellikli Konular” isimli seminerde Yeminli Mali Müşavir İrfan Vural sunum yaptı. Vural, “Taşınmazların para karşılığı olmaksızın devir ve temliki, trampası gibi işlemler istisna kapsamına girmemektedir. Kat karşılığı arsa devri işleminin, bir malın başka bir mal ile değiştirilmesini ifade eden trampa niteliğinde olmasından dolayı, bu gibi işlemlerden elde edilen kazançlara söz konusu istisnanın uygulanması mümkün değildir”dedi.

 Haber: Emre POLAT