Membran Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Farklı alanlarda ve farklı amaçlarla kullanıma yönelik olarak üretilen membranların birçok farklı çeşidi olup suya karşı yalıtımın sağlanabilmesi için inşaatlarda en sık kullanılan izolasyon malzemeleri arasında yer alırlar. 

Membran Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son zamanlarda en sık kullanılan izolasyon malzemelerinden biri olan membran suyla temas halinde olan yüzeyleri alt ve üst bölümlerine su geçişinin engellenmesinde önemli bir rol oynar. Membran kullanımının temel nedeni yapıların suyla temas eden kısımlarında herhangi bir su çekme ya da deformasyon oluşumunun önüne geçilmesinin sağlanmasıdır. Farklı alanlarda ve farklı amaçlarla kullanıma yönelik olarak üretilen membranların birçok farklı çeşidi olup suya karşı yalıtımın sağlanabilmesi için inşaatlarda en sık kullanılan izolasyon malzemeleri arasında yer alırlar. 

Binalarda içeri ve dışarı su geçişini engelleyen membranlar sayesinde inşaat teli, tuğla, çelik blok ve beton gibi yapı açısından büyük öneme sahip malzemeler nemden uzak tutulur. Malzemelerin kondisyonunun korunması için kaliteli ve kullanım alanına uygun membranların seçilmesine özen gösterilmelidir. Kaliteli malzemelerden üretilmiş doğru membran ürünlerinin seçilmesi ve kullanılması ile yapılar herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmaksızın uzun yıllar boyunca sağlamlıklarını koruyabilirler.

Membran Kullanımına Neden İhtiyaç Duyulur?

Yapıların alttan su almasının engellenmesi için binaların temelinde membran kullanılarak yalıtım yapılır. Yapıların su alabileceği noktalardan biri dış cephe duvarlarıdır. Bu bölgelere membranla yalıtım yapılarak yapıların dış cephe duvarlarından su alması da engellenebilir. Yapıların üst kısımlarının su almaya müsait bölgeler olması nedeniyle doğru membran seçimiyle çatı izolasyon çalışması da yapılmalıdır. Membran kullanımı bunlara ek olarak havuzlarda ve ıslak hacimli bölgelerde suyun muhafaza edilebilmesi için tercih edilebilecek en doğru çözümlerden biri olarak kabul edilir.

Membran son derece önemli ve sık kullanılan bir yalıtım malzemesi olması nedeniyle farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik çeşitlilikte üretilir. Membran kullanılarak yapılan çatı izolasyon başta olmak üzere tüm yalıtım çalışmalarından en yüksek verimin alınabilmesi için membran seçimi sırasında bazı noktalar göz önünde bulundurulmalıdır. Göz önünde bulundurulması gereken en önemli konu membranın kullanılacağı binanın özellikleri ve binanın bulunduğu bölgenin iklim koşullarıdır. İzolasyon yapımında kullanılacak olan membranlar TSE ve kalite belgesine sahip olmalıdır. Kalitesiz malzemelerden üretilen ya da uygulama alanının özelliklerini karşılamada yetersiz kalan membranlar kullanıldığında yalıtım uygulamalarından hedeflenen verimin elde edilmesi mümkün değildir. Bunun sonucunda ise zaman içerisinde yapıda ek masraflar doğuran istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Çatı izolasyon başta olmak üzere tüm izolasyon çalışmalarında kullanılacak olan membran ürünlerinin seçiminde membranın kalınlığı, hava ısısından etkilenme riski bulunan kırılma sıcaklığı, donatı tipi, soğukta bükülme durumu ve sıcaklık dayanıklılığı gibi özellikler değerlendirilmelidir.

Protan Turkey Ürünleri İle İzolasyon Uygulamalarınızın Verimliliğini Artırabilirsiniz

Su başta olmak üzere karşı karşıya kalınması olası tüm dış etkenlerden korunma amacına yönelik olarak izolasyon malzemeleri kullanılarak yapılan işleme çatı izolasyon uygulaması adı verilir. Çatılar dış etkenlerden gelmesi olası tüm hasarlara açık olduğu için yapıların en savunmasız kısımlarından biri olarak kabul edilirler. Bu nedenle her tür yapı için gerekli korumanın sağlanabilmesi ve yapıların ömrünün uzatılabilmesi için kaliteli malzemelerden üretilen doğru membran ürünleri seçilmeli ve kaliteli işçilikle çatı izolasyonu yapılmalıdır.

Çatı izolasyon uygulamalarından en yüksek performansın elde edilebilmesi için su geçirmez membran ürünleri seçilmelidir. Doğru membran ürünlerinin kullanılması sayesinde çatıların her tür su tehdidinden korunması sağlanabilir. Çatı izolasyonu, temel izolasyonu ve dış cephe izolasyonu eksiksiz şekilde uygulanarak yapılarda büyük ölçüde korunma sağlanması mümkün olabilmektedir. İzolasyon uygulamalarının doğru şekilde gerçekleştirildiği yapılarda korozyon, yoğuşma ve terleme gibi yapıya da insan sağlığına da zarar verebilecek durumların oluşması riski azaltılmış olur. 

En Kaliteli İzolasyon Malzemeleri İçin Doğru Adres Protan

Tüm yapıların dış hava koşullarından korunmasını sağlayan çatı tamamlayıcı özelliği sayesinde yapıların en önemli parçası olarak kabul edilir. Çatıdan kaynaklanabilecek ısı kayıplarının önlenmesinde de önemli rol oynayan çatı izolasyon uygulamalarında kullanılacak olan malzemeler iklim ve coğrafi özellikler göz önünde bulundurularak seçilmelidir.

Protan Turkey kalitesi ile farklı kullanım alanlarına ve amaçlarına yönelik olarak üretilen membranlar sayesinde kullanıcılar ihtiyaçlarını üst düzeyde karşılayabilmektedir. Protan’ın tüm çalışmalarının temelinde çevreye duyarlı bir anlayış yer alır. Protan Turkey en zorlu ortamlara uygun, dayanıklı ve esnek çözümleri ile kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmaya odaklanır. Aynı zamanda çalışmalarında tedarikçilerle, müşterilerle ve organizasyonlarla işbirliği içerisinde olmaya özen gösterir.