Melmek'ten özel insanlara özel kurslar

Melmek'ten özel insanlara özel kurslar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (Mel-Mek) bünyesinde engelli bireyler için 14 ayrı branşta kurs açıldığını söyledi.
Engelli bireylerin toplumun vazgeçilmezleri olduğunu ve Melikgazi Belediyesi olarak belediye bünyesinde kurulan engelliler ünitesi ile sorunlarına çözüm yolları bularak ihtiyaçlarına cevap verdiklerini belirten Başkan Büyükkılıç, “Engellilere acımak yerine ellerinden tutup, hayata daha sıkı sıkıya bağlanmaları için sosyal belediyecilik anlayışımız ile çalışmalar yapıyoruz. Kültürel, sanatsal, sportif alanlarda engelli kardeşlerimizin başarılarını her zaman takdir ediyor, destek veriyoruz. Engellilerin eğitimine büyük önem veriyoruz. Butik pastacılık, kokulu sabun, süs eşyası, bilgisayar ve işaret dili gibi 14 ayrı branşta kursu açtık. Amacımız onların kendi iç dünyalarında yaşadıklarını üretime dönüştürmelerini sağlarken, ekonomiye ihtiyaçlarını gidermektir.” dedi.
Belediyenin 13 ayrı semtte bulunan Sosyal ve Spor Tesislerinde açılacak olan kurslar için kayıtların başladığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Kurslara katılmak isteyenler, kendilerine en yakın belediyemiz tesislerine nüfus cüzdanı fotokopileri ve sağlık raporları ile müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.