Melikgazi defteri kapandı!

Melikgazi defteri kapandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 3  dönem kuralına takılması ile ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bundan sonraki süreçte 3 dönem kuralına takılanların görev yaptıkları yerlerde yeniden aday gösterilmeyeceğini  ve  partide bu yönde kesin karar alındığını ifade eden Büyükkılıç,  “Kurala  takılanlarla ilgili farklı yerlerde istisna görevlendirmeler olabilir” dedi. Büyükkılıç, Büyükşehir adaylığı ile ilgili kamuoyunda konuşulanlara da, “Genel merkezimizin değerlendireceği bir  konu. İnsanımız, Kayserimiz ve ülkemiz için hayırlısı olsun. Allah çekemeyeceğimiz yükü yüklemesin. Ben her zaman hayırlısıysa, nasipse derim. Herkes yapacağı çalışmayı yapar, sonuçta ortaya çıkacak sonuç doğrultusunda da gereği yapılır” diye konuştu.

 

 

 

 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 38 Kent TV’de Kent Meydanı programında konuştu.  Programda 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Kayseri Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cafer Zengin’in sorularını yanıtlayan Başkan Büyükkılıç, yerel seçim süresine yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı.

“BEKLEYİP, GÖRECEĞİZ”

Şu anda AK Parti’de genel merkezin talimatları ile çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin de diğer iller gibi röntgeninin çekildiğini söyledi. Büyükkılıç, “Genel merkez her konuşulan isim hakkında değerlendirme yapıyor. Kazanma odaklı, liyakati  olan, en yüksek oyu alma hedefiyle isimler belirleniyor. 3 dönem kuralı nedeniyle temayülde yer almadık. Genel merkezimiz, bu konuda değerlendirme yapacaktır. Gerekli çalışmalar sonrası açıklama  da yapılacak.  Ancak biz hizmet kaygısındayız ve bu anlayışla çalışmalar yapıyoruz. Değerlendirecek olan vatandaşlarımız,  teşkilatlarımız, genel merkezimiz ve genel başkanımızdır. Bekleyip, göreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

“ÖZDEN, BENİMLE GÖRÜŞTÜ”

AK Parti eski İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’in, Melikgazi Belediye Başkan aday adaylığını da değerlendiren Başkan Büyükkılıç, hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Kendisi benimle görüştü aday adayı olarak müracaat edeceğini söyledi. Biz de kendisine başarılar diledik. Nasip diyelim.” dedi.

“HERKESİN GENEL MERKEZDE DOSYASI VAR”

 

Genel merkezin mevcut belediye başkanlarını yakından takip ettiğini de kaydeden Büyükkılıç, her başkanın genel merkezde dosyasının olduğunu ifade ederek, “Başkanlar, performans,  plan, bütçe, personel politikası yani  her yönüyle enine boyuna inceleniyor. Her sene için rapor tutuluyor. Her belediye başkanı ile ilgili bir dosya var. Genel merkez de son süreçte değerlendirilip, Aralık ayı için adayları açıklayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Başkan Büyükkılıç,  programda yaşanan süreçte herhangi bir kulis çalışması ya da Ankara’da görüşme yapmadığını da belirtti.

“MELİKGAZİ’DE SON DÖNEMİM, 3 DÖNEM KURALI KESİN”

 

Partide kendisini de ilgilendiren 3 dönem kuralı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanlığında son dönemi olduğunu da söyledi.

Büyükkılıç, şöyle konuştu, “3 dönem kuralı bazı istinaslar dışında uygulanacak. 3 dönemin kendi yerinde uygulanmayacağı, yani istisna olmayacağı yönünde bende kesin bilgi var. Alınan karar gereği 3 dönem kuralı herkes için uygulanacak. istisna konusu ise kendi bulunduğu yerde değil, başka yani farklı bir yer için deniyor. Kural kesin. Yani Melikgazi’ye aday değilim. (Büyükşehir adaylığı) İkinci konu genel merkezin değerlendireceği bir boyut. Vatandaş için, şahıslar için, Kayserimiz için ve ülkemiz için hayırlısı olsun. Allah çekemeyeceğimiz, yük yüklemesin. Genel merkezimizin kararı neyse, biz de ona göre hareket edeceğiz “

“NEFSİMİZE HOŞ GELECEK TEMENNİLER VAR”

 Kamuoyunda da bazı beklentilerin olduğunu ve esnaf ziyaretlerinde konunun ister istemez seçim konusuna geldiğini de belirten Büyükkılıç, “İster istemez sürece girildi. Kardeşlerimizin de güzel temennileri oluyor. Ben hayırlısı, nasipse diyorum. Çünkü sorumluluk makamında olan insanlar olarak  sorumsuzca konuşmadan görevimizi yapmalıyız. Herkes yapacağı çalışmayı yapar, sonuçta ortaya çıkacak doğrultuda gereği yapılır. Nefsimize hoş gelecek temenniler var. Ama hayrında, şerrinde  Mevla’dan olduğunu bilir ve öyle temenni ederiz.” dedi.

 

“UZAYAN KOL BİZİMDİR DER VE GURUR DUYARIZ”

 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin , “Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olacağı” yönündeki iddiaları da değerlendiren  Başkan Memduh Büyükkılıç, “Uzayan kol bizimdir der ve gurur duyarız” dedi.

Büyükkılıç, “Değerli Bakanımız yükü çekecek kapasitede. Orada sevdiğimiz, kapasitesini bildiğimiz Ankara’nın kültürüne, dokusuna uygun anlayış içinde bu görevi en iyi yapacaklardan birisidir. Uzayan kol bizden olsun, mantığıyla desteğimiz, duamız onunla. Bu işi en iyi şekilde yapacak isimlerden birisi. Belediyecilik  tecrübesi var, Bakanlık yapmış, ekip çalışmasını önemseyen bir yaklaşımı var. Bu da çok önemli bir özelliği. Ankara’da aday olursa keyifle, gururla yanındayız. Ankara’ya, Kayseri eli değmesi de güzel olur” diye konuştu.

 

“LAF GETİREN GÖTÜRENE DE İZİN VERMEMELİYİZ”

 

Partililere yönelik bazı uyarılarda da bulunan Büyükkılıç, “Birbirimizi yıpratacak, karşı karşıya getirecek, laf getiren götürene de izin vermemeliyiz. Bir ağabeyleri olarak bunu söylemek de hakkım diye bunları söylüyorum” dedi.

 

“GÖRMEZLİKTEN DUYMAZLIKTAN GELMEK LAZIM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile aralarında “sorun olduğuna” dair iddiaları da yanıtlayan Büyükkılıç,  “Bizi karşı karşıya getiren bir yaklaşım olabilir. Görmemezlikten duymamazlıktan gelmek lazım.  Önemli olan bizim tavrımız ve bize birlik beraberlik yakışır. Hizmet sevdasının iş başında olması önemli. O da böyle düşünüyordur. Herkes böyle düşünüyordur. Zaten böyle düşünmek gerek” ifadelerini kullandı. Haber: Cafer ZENGİN