Melikgazi Belediyesi'nde eğitim semineri

Melikgazi Belediyesi'nde eğitim semineri
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak hizmet içi eğitim seminerlerine büyük önem verdiklerini ve bu ay park bahçeler müdürlüğünce sulama sistemleri ve otomatik sulama ile ilgili seminer düzenlendiğini söyledi.
Kayseri’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlar ile özel şirketler, mesleki oda ve üniversite temsilcilerin yer aldığı katılımlı eğitim seminerinde gerçekleştirildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye temsilcileri, Kaski, Makine, Ziraat, Peysaj, Jeoloji, İnşaat mühendisleri oda temsilcileri iştirak ettiler. Ayrıca özel şirket yetkilileri de katılarak çok geniş bir yelpazede yer alan konu ile ilgili uzmanlar iştirak ederek Kayseri için en uygun ve uzun ömürlü bir sulama sistemi araştırılmasına imkan tanındı. Bu seminer de sulama suyunun önemi, otomatik sulamanın seri oluşu ve mevsim şartlarının değerlendirildi. Kayserimizin kışları sert ve uzun oluşu, sulama sistemleri özellikle otomatik sistemlerde sıkıntı yaşanmaktadır. Ayrıca sulama amaçlı bulunan kuyu sularının durumu görüşülmüştür” dedi.
Eğitim seminerinde kuyular ve dalgıçlar, sulama sistemleri, otomatik sulama, motopompalar, içme suyu kuyuları, çim alanların sulanması, fidanların sulanması, kesme çimler gibi konuların işlendiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, seminer sonrası bütün katılımcıların bu tür eğitim seminerlerinin belirli aralıklara yapılması konusunda fikir birliği oluşturduklarını kaydetti.
Başkan Mehduh Büyükkılıç, seminer sonrası suyun daha tasarruflu kullanılması için günün getirmiş olduğu teknik ve elektronik gelişmelerden azami ölçüde yararlanılmasına karar verildiğini sözlerine ekledi.