Meğer İBB'nin atları Kayseri'ye de gönderilmiş! Peki kentte kimler at aldı....

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kamuoyunda tartışılan atlarla ilgili açıklama yaptı. Atlara Kayseri'den de talip çıkmış. Belediyenin açıkladığı listeye göre Kayseri'ye 60 at gönderilmiş.

Meğer İBB'nin atları Kayseri'ye de gönderilmiş! Peki kentte kimler at aldı....
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  İstanbul Büyükşehir Belediyesi atlarla ilgili açıklama yaptı. Belediye atların hangi ilde kimlere verildiğini açıkladı. Listede Kayseri'de var. Peki Kayseri'de kimler at aldı?

İBB'DEN AÇIKLAMA... 

Belediyeden yapılan açıklamada, ‘Kamuoyunun gündemini yıllardır meşgul eden Adalar’daki faytona koşulan atların durumu, İBB’nin devreye girmesiyle çözüme kavuşturuldu. İBB, bin 179 atı satın aldı ve sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için Belediye Meclisi kararıyla sahiplendirme işlemlerini başlattı. Atlara en çok yerel yönetimlerden istek geldi. Toplam 605 at, 13 kentin çeşitli düzeydeki yerel yönetimleri tarafından sahiplenildi. Süreç, şeffaflık temelinde yürütüldü. Mikroçipleri takılıp sağlık raporları alınarak sevkiyatı yapılan atlar, ilgili kurumlara protokolle teslim edildi. Mevzuat gereği bu noktada İBB’nin yükümlülüğü sona erdi. Atların izlenmesi Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatlarının sorumluluğuna geçti.

EN ÇOK TALEP AK PARTİLİ BELEDİYELERDEN! 

Taleplerin 2 ila 100 arasında değiştiği bu süreçte atlara yönelik en büyük ilgi yerel yönetimlerden geldi. Bu işlemlerin yaklaşık yüzde 30’u AK Parti, MHP ve BBP’li belediyelerce gerçekleştirildi. İstanbul, Elazığ ve Nevşehir’deki 3 devlet üniversitesine toplam 60 at verildi.

ATLARIN KAYSERİ'DEN DE TALİBİ ÇIKMIŞ! 

Kayseri ve Ankara’daki sivil toplum kuruluşları (STK) toplam 42 ata talip oldu. İstanbul, Yozgat, Kayseri ve Erzincan’dan başvuru yapan bireylere 148 at gönderildi. İstanbul’da muhtarlıklar tarafından da 5 at sahiplenildi.  Hayvanların yüzde 77’si kamu kurumlarına gönderildi. Kalanların yüzde 17’sini bireyler, yüzde 5’ini STK’lar ve yüzde 1’ini de muhtarlar sahiplendi’ denildi. 

‘ATLARIN VERİLDİĞİ YERLERDEN CEVAP BEKLİYORUZ’ 

Diğer yandan ünlü sanatçı Haluk Levent de, ‘Mail yoğunluğundan beklemişiz. Dün sabah açıklama gelmiş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklamasında 978 at değil 860 at alındığını ve hangi yerlere verildiğini bu tabloda açıklamış.
Şimdi yapılması gereken atların verildiği yerlerden cevap beklemek!’ açıklaması yaptı. 

İŞTE BELEDİYENİN AÇIKLADIĞI O LİSTE

Kayseri'den Burak At Çiftliği (şahıs) 40, Cengaver Atlı Okçuluk Kulübü (STK) 20 at teslim almış.