İYİ Parti Meclis Üyesi Kazım Yücel: YA ZİMMET ÇIKARSA!

 İYİ Parti Meclis Üyesi Kazım Yücel: YA ZİMMET ÇIKARSA!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Meclis toplantısında Kansere Karşı Birlikte Derneğine (KANKA) yapımı devam Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi için yapılacak 1 milyon 600 Bin TL’lik yardım tartışması sürüyor. Millet İttifakı Meclis Üyeleri, yardımın derneğe yapılmasının Sayıştay denetiminde sıkıntı oluşturabileceğine dikkat çekerek, “Biz yardımı KANKA’ya değil, merkezin yapılacağı alanın sahibi Erciyes Üniversitesi’ne yapalım” görüşünde. Konu değerlendirilmek üzere komisyona sevk edildi, ancak “Usulsüzlük olur” diyen CHP’li ve İYİ Partili Meclis Üyelerinin komisyon raporuna bu yönde şerh koyacakları ifade edildi. 

 Diğer yandan konuyla ilgili olarak Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, dikkat çeken bir olayı  gündeme taşıdı. Mustafa Çelik’in Kocasinan Belediye Başkanı iken AGÜ Kadın Basketbol takımına “1 Milyon TL destek” için öneri sunduğunu ve kendilerinin de şehrin takımına sahip çıkma adına bu öneriyi Meclis’te kabul ettiklerini dile getiren Yücel, “Bu olayın ardından Sayıştay denetiminde Meclis üyelerine 4 ay sonra zimmet çıktı. O dönem Meclis üyelerinin hesaplarına Çelik’in talimatıyla para yatırıldı ve o paralar daha sonra ilgili hesaba aktarıldı. Böylece meclis üyeleri zimmet suçlamasından kurtuldu” diye konuştu. Yücel, benzer durumun KANKA’ya yapılacak yardımda da ortaya çıkabileceğini belirterek, “İş hayırlı bir iş, ancak biz yardımı Rektörlük üzerinden yapalım, dernek üzerinden değil” diye konuştu.

 

Meclis Üyesi Yücel, KANKA’ya 2.7 milyon TL’lik yardım yapılması kararının oy birliği ile geçtiği Melikgazi Belediyesi’nde Başkan Mustafa Palancıoğlu’nun, “Sayıştay’dan görüş aldık ve raporda sorun yok. Biz yardımı nakdi değil, inşaat malzemesi şeklinde yapacağız” şeklinde açıklama yapmasını da değerlendirerek, “O zaman Sayıştay’dan alınan izni, raporu kamuoyuna açıklasın” çağrısı yaptı.

 

 

“BİZ BU İŞE GEREKİRSE 1 DEĞİL 3 MİLYON TL DESTEK VERELİM, AMA YARDIM ERÜ’YE YAPILSIN”

 

Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi’nin hassas bir konu olduğunu kaydeden Yücel, “Kocasinan Belediyesi’nin KANKA Derneğine bu merkez için 1 Milyon 600 TL yardım yapma konusu gündeme geldi. Biz bu işe gerekirse 1 değil 3 milyon TL destek verelim. Hayırlı bir iş ve bizim karşı çıktığımız konu başka. Hatta daha fazla destek bulunması için de mücadele edelim. Sorun bu değil, ancak ortada usulsüz bir para yardımı söz konusu.  Biz Sayıştay’ın denetlediği bir başka kuruma parayı bağışlayalım. İlerde bir sıkıntı yaşanmasın istiyoruz. Bu nedenle de aktarılacak yardım Erciyes Üniversitesi’ne yapılsın. Sonuçta o hastane Erciyes Üniversitesi arazine yapılıyor ve oraya devredilecek. Böylece ilerde zimmet Meclis üyelerine değil, Sayıştay’ın denetleyeceği bir kurum olan Üniversiteye çıkar” diye konuştu.

“BAŞKAN PALANCIOĞLU AÇIKLASIN”

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun, “Sayıştay’dan denetçi görüşü aldık, raporu var. Biz yardımı inşaat malzemesi olarak yapacağız” açıklamalarına da tepki gösteren İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel,  “Bu bakış işi sulandırmaktır. O zaman biz var denilen Sayıştay raporunu ya da denetçi görüşünü görmek istiyoruz. Başkan var dediği o raporu açıklasın. Biz bu konuda kerhen evet diyoruz. Çünkü usule uygun olmayan bir durum var. Yoksa önüne gelen dernek kursun ve belediyeler de önüne gelen derneğe para aktarsın gibi bir durum ortaya çıkıyor. Biz sonraki süreçte Meclis üyelerine zimmet çıkabilir diyoruz.” dedi.

 

“BAŞKAN ÇELİK DÖNEMİNDE MECLİS ÜYELERİNE ZİMMET ÇIKTI”

Konuyla ilgili olarak Kocasinan Belediyesi’nde Başkan Mustafa Çelik, döneminde yaşanan bir olayı da gündeme taşıyan İYİ Partili Yücel, yapılan bu yöndeki bir uygulamadan dolayı Sayıştay tarafından Meclis üyelerine zimmet çıkarıldığını söyledi. Yücel, şunları söyledi,  “2014 yılında Kocasinan Belediye Meclisi’nde AGÜ Kasın Basketbol Takımına 1 Milyon yardım yapılması yönünde bir öneri geldi. O dönem biz de şehrin takımı sporu gelişsin diye el kaldırıp, kabul ettik. Sayıştan bu konuyu incelemiş ve 4 ay sonra meclis üyelerine tebligat geldi, bu parayı ödeyin diye. Sonra toplandık ve Başkan Mustafa Çelik’in talimatıyla o dönem hukukçularla yapılan görüşmelerin ardından Belediye Meclis üyelerinin hesaplarına para yatırıldı ve o paralar daha sonra söz konusu hesaba havale edildi. Zimmet sıkıntısı bu şekilde halledildi. Şimdi de benzer bir sorun olabilir. Eğer Başkan Mustafa Palancıoğlu, Sayışta denetçisinin görüşü, raporu var diyorsa bunu açıklasın, raporu göstersin”

 

“KOMİSYONDA ŞERHİMİZİ BELİRTECEĞİZ”

İYİ Parti Meclis Üyesi Kazım Yücel, konunun görüşülmek üzere Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına havale edildiğine de dikkat çekerek, “Biz komisyonda da bu yöndeki görüşümüzü belirteceğiz. Yardım bizim belirttiğimiz şekilde yapılmazsa şerhimizi belirteceğiz. Bu konuda yani para yardımı konusunda dernek üzerinden değil, Üniversite ile işbirliği yapılsın diyeceğiz” şeklinde konuştu.

MHP’Lİ ÇEVİKEL: KONU İNCELENMELİ

Diğer yandan Kocasinan Belediye Meclis toplantısında MHP’li Meclis Üyesi Hacı Çevikel de söz alarak, konunun komisyonda incelenmesinde fayda olacağını, hassasiyetlerin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Haber: Cafer ZENGİN