Meclis'te 'maskesiz çıkmam abi' vakası!

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, Sağlık Bakanlığı 2021 bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Sağlık çalışanlarına da seslenen Tamer, onlara yönelik iyileştirmeler yapacaklarını da belirterek, 'Hepsinin gözlerinden öpüyorum' dedi.

Meclis'te 'maskesiz çıkmam abi' vakası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, sağlık çalışanları ile ilgili açıklama yaptı. “Covid döneminde Türkiye sağlık hizmetlerinde görev yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum” diyen Tamer,  “Onların iyileştirmesinde büyük rol oynayacağımızı ifade ediyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi. Türkiye’de gerçekleştirdikleri sağlık yatırımları ile herkese eşit, parasız sağlık hizmeti verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ifade etti.
MASKEYİ ÇIKAR SÖZÜNE DİKKAT ÇEKEN YANIT
Diğer yandan Tamer, Milletvekillerine de seslenerek, “Maskelerinizi çıkarmayın” uyarısı yaptı.Meclis’te yaptığı konuşmada AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın, “Maskeyi çıkar maskeyi” sözlerine yanıt veren Tamer,   Sağlık Komisyonu olarak bazı kararlar aldıklarını belirtti. Tamer, aldıkları tavsiye kararlarına işaret ederek, “Maskemle konuşacağım, maskemi çıkarmıyorum” dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Meclis’te konuştu. Konuşmasında maskesini çıkarmayan Tamer, bu konuda dikkat çeken açıklamalar yaparak, diğer vekillere de maskelerini çıkarmama önerisinde bulundu. Maskeli şekilde Meclis genel kurulunda konuşan Tamer, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın, “Maskeyi çıkar maskeyi” sözlerine dikkat çeken bir şekilde yanıt verdi.
İNŞALLAH MECLİS’TE MASKE TAKMAYANLAR DA UYAR!
Aynı zamanda Meclis’te Sağlık Komisyonu üyesi olan Tamer,  “Biz, geçen haftalar itibarıyla tüm parti gruplarımızla birlikte Sağlık Komisyonu olarak Recep Akdağ Başkanlığında bir toplantı yaptık. Bu toplantıda, burada çalışan milletvekillerimizi ve çalışan arkadaşlarımızı, Meclis çalışanlarını,nasıl koruyabileceğimize dair bazı kararlar aldık, tavsiye kararları aldık. Bunu, Meclis Başkanımıza, daha sonra da Grup Başkan Vekillerimizi tek tek ziyaret ederek onlara ifade ettik. O açıdan, maskemle konuşacağım, maskemi çıkarmıyorum. Bazı arkadaşlarımız uymuyor, ama bundan sonra inşallah onlar da uyar temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı. 
BU YILKİ BÜTÇE 176 MİLYON OLARAK BELİRLENDİ
Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) 2021 yılı bütçesi üzerine konuşan Tamer, TÜSEB’in, bu yılki bütçesi ise 176 milyon olarak belirlendiğini söyledi. Tamer, “TÜSEB bünyesinde aktif olarak Türkiye Halk Sağlığı ve Kronik Hastalıklar Enstitüsü, Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü ve Türkiye Biyoteknoloji Enstitüleriyle birlikte görev yapılmaktadır. Biyoteknoloji bünyesinde aşı, ilaç, ventilatör, yerli solunum cihazı ve tanı kiti üretimi AR-GE çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.
NİSAN AYINDA YERLİ AŞIYLA TANIŞACAĞIZ
TÜSEB’in, Covid döneminde önemli çalışmalar yaptığını anlatan AK Partili Tamer, “Özellikle Covid-19 pandemi sürecinde TÜSEB hem aşı projelerinin fonlanmasında hem test merkezlerinin açılmasında ve işletilmesinde hem de yerli solunum cihazıyla beraber kitlerin öne çıkarılmasında rol oynamıştır.  8 adet yerli firmaya veya çalışma grubuna Covid-19 aşısıyla ilgili destek vermiştir. Bunlardan en önemlisi de Erciyes Üniversitesinin de içinde olduğu ve inşallah nisan ayında yerli aşıyla tanışacağımız aşının desteklenmesi oldu” dedi.
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ O ARKADAŞLARIMIZI KUTLUYORUM
Konuşmasında Erciyes Üniversitesi’ndeki (ERÜ)  Covid-19 aşı çalışmalarına da değinen Milletvekili Tamer, “Erciyes Üniversitesi’ndeki o arkadaşlarımızı, aynı zamanda destek veren başta Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum, kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
HEPSİNİN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM
Sağlık çalışanlarına da teşekkür eden Tamer,  Sağlık Bakanlığı 2021 bütçesinin hayırlı olması temennisinde de bulunarak, şu ifadeleri kullandı: Covid döneminde doktor arkadaşlarımı, Türkiye genelinde sağlık çalışanlarını, doktorları, hemşireleri, sağlık memurlarını ve yardımcı sağlık hizmetlerinde görev yapan tüm arkadaşları tebrik ediyor, emeklerine sağlık diyorum. Onların iyileştirmesinde büyük rol oynayacağımızı buradan ifade ediyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum”