Meclis'te iktidara dikkat çeken asgari ücret çağrısı: Hodri meydan!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, asgari ücret konusunda iktidara hodri meydan çağrısı yaptı. 'Asgari ücrete yapılacak artışta yoksulluk sınırının 9.931 lira, açlık sınırının 3.049 lira olduğu göz önünde bulundurulmalı ve asgari ücretle çalışanlarımızın insanca yaşayacağı bir artış yapılmalıdır' diyen Ataş'ın, Meclis'teki 'Bu sene bir milat olsun. Gelin, hep beraber bir karar alalım, yapılacak bir düzenlemeyle bu seneden itibaren asgari ücretli çalışanlarımızın maaşlarından alınan gelir vergisini kaldıralım' sözleri dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meclis'te iktidara dikkat çeken asgari ücret çağrısı: Hodri meydan!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. Çiftçinin memurun, sanayicinin esnafın, işsizin emeklinin, kısacası toplumun tüm kesimlerinin sesi olan Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu kez de ekonomik sıkıntıların giderek arttığı dönemde asgari ücretle geçinmek zorunda kalan vatandaşların sesi oldu.
İKTİDARA DİKKAT ÇEKEN ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI
Ataş, AKP iktidarına çağrı yaparak “Gelin, hep beraber bir karar alalım bu seneden itibaren asgari ücretli çalışanlarımızın maaşlarından alınan gelir vergisini kaldıralım” dedi.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinin yakın zamanda başlayacağını hatırlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için asgari ücret tespit komisyonu görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu görüşmelerde TÜİK'in uydurma rakamları değil vatandaşın yaşadığı ekonomik kriz, pandemi sürecinde artan giderler, vatandaşın en derinden hissettiği gerçek enflasyon rakamları dikkate alınmalıdır. Asgari ücrete yapılacak artışta yoksulluk sınırının 9.931 lira, açlık sınırının 3.049 lira olduğu göz önünde bulundurulmalı ve asgari ücretle çalışanlarımızın insanca yaşayacağı bir artış yapılmalıdır. Ayrıca bu sene bir milat olsun. Gelin, hep beraber bir karar alalım, yapılacak bir düzenlemeyle bu seneden itibaren asgari ücretli çalışanlarımızın maaşlarından alınan gelir vergisini kaldıralım”