CHP Nevşehir Milletvekili ile AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer arasında Yamula tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ile AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer arasında Yamula Barajı Sulama kanalı tartışması yaşandı.

CHP Nevşehir Milletvekili ile AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer arasında Yamula tartışması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ile AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer arasında Yamula Barajı Sulama kanalı tartışması yaşandı.

Nevşehir’le birlikte 4 ile hayat verecek Kayseri Yamula Barajı’nın bitmesine rağmen yapılamayan sulama kanallarının önemli bir sorun olduğunu dile getiren Sarıaslan, AK Parti’nin söz vermesine rağmen, verilen sözleri tutmadığını savunarak, ‘Yamula Barajı Seyfe-Kalaba sulama projesi her seçim döneminde iktidarınız tarafından vadedilir ama hâlâ yerine getirilmedi. Oysa bu proje hayata geçirilse Nevşehir, Kayseri, Yozgat ve Kırşehir’i de içine alan 4 ilimizde 150 bin hektarlık arazi sulu tarıma kavuşacak. 24 ile 26’ncı dönemde AKP Nevşehir Milletvekilliği yapan, şu anda Mecliste bulunmadığı için ismini vermeyeceğim arkadaşımız, bakın, Mecliste yapmış olduğu konuşmada ne diyor: ‘Kızılırmak Nehri üzerinde yapılan Yamula Barajı, Nevşehir’de tarımsal alanların sulanması konusundaki en önemli projelerden biri olan Seyfe-Kalaba sulama projesinin ihalesi yapıldı.’ altını çizerek söylüyorum, ihalesi yapıldı’  diye konuştu.
TAMER: KESİNLİKLE ÖYLE DEĞİLMİŞ
SARIASLAN: MECLİS TUTANAKLARINDA VAR, ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?
CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan’ın konuşması sırasında araya giren AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ‘Kesinlikle öyle değilmiş, sordum ben şimdi’ ifadelerini kullandı. Bu sözlere tepki gösteren CHP’li vekil, Meclis tutanaklarını işaret ederek, ‘Tutanaklarda var, Meclis tutanağını ben size söylüyorum. Sizden özür dileyeceğim, Meclis tutanaklarında bu yoksa, siz de gelip bu kürsüden özür dileyecek misiniz?’ diye sordu.
‘HALKI ALDATMAMALISINIZ, HALKA KARŞI YALAN SÖYLEMEMELİSİNİZ, AÇIKLAMAK ZORUNDASINIZ’
Sarıaslan, daha sonra konuşmasına devam ederek, şunları söyledi:  ’Bu sulama projesi hayata geçirilseydi şayet; Kozaklı, Avanos, Hacıbektaş ve Gülşehir ilçelerinde tarlalar suya doyamayacaktı.’ diyor. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen, ortada ne kanal var, ne sulama var, ne de ihale. ‘İhalesini yaptık, sulama yapacağız.’ diyor, ortada ihale yok. Siz eğer bunu iddia ediyorsanız, hemen getirin, ben de size getirip ispat edeceğim. Şimdi, oy deposu olarak görmüş olduğunuz İç Anadolu Bölgesi’ne: ‘Niye yapamadığınızı’ anlatmak zorundasınız. Eğer ‘Paramız yok, bunun için yapamıyoruz’ diyorsanız onu da açık açık söylemek zorundasınız. Halkı aldatmamalısınız, halka karşı yalan söylememelisiniz, bunu söyleyen AK Parti milletvekili. Şayet bu sulamaları yapmış olsaydınız, burada özellikle bu, Boğazlıyan’ın altından başlayan; Fakılı, Kanlıca, Karasenir, Şefaatli gibi yerlerden geçerek Kızılırmak’a dökülen bu sulamadan 20 dönümlük arazi sulanmış olacaktı. Gelelim ilçelerimizin sorunlarına: Seçim vaadinizin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen, Kozaklı’ya hastane yapımını gerçekleştirmediniz, hâlâ projesi bile yok. Avanos’un trafiğini rahatlatacak köprüsünü yapmadınız. İnsanların işsizlikten kıvrandığı dönemde Acıgöl’e fabrika yapmak için bekleyen yatırımcıların doğal gaz sorununu çözmediniz. Nevşehir merkezde bulunan sanayide doğal gaz hâlâ yok.’