Meclis'te bir doktorun feryadı: Dayanacak gücüm kalmadı! Yalvarıyorum...

Bir doktorun feryadı: Benim bir doktor olarak dayanacak gücüm kalmadı. Bugün ayın 1'i ve benim hesabımda 300 lira kaldı. Yalvarıyorum ...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meclis'te bir doktorun feryadı: Dayanacak gücüm kalmadı! Yalvarıyorum...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Milletvekili Çetin Arık, Meclis’te, bir doktorun isyanını gündeme taşıdı. Arık, “Lütfen artık sağlık çalışanlarının sesini duyun” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bir doktorun feryadına dikkat çekti. 
“BUGÜN AYIN 1’İ VE BENİM HESABIMDA 300 LİRA KALDI! YALVARIYORUM”
Milletvekili Çetin Arık, “Bakın, genç bir meslektaşım ne diyor? ‘Geçinemiyorum. Bir doktor olarak geçinemiyorum. Şu an şubat ayının başında olmamıza rağmen aralık ayına ait performans ödemelerimiz bile hesabımıza yatmadı. Daha bu sabah küçük kızımın bakıcısının sigortasını yatırdım, aylık 1.625 TL; geçen ay 1.086 TL’ydi, neredeyse yüzde 55 zam gelmiş. Aralık ayı başında gündeme gelip tüm partiler kabul etmesine rağmen geri çekilen hekim özlük hakları yasası ‘Tekrar görüşülecek.’ denildi ama hâlâ görüşülmedi. Ocak ayının ilk on dört gününe ait maaş farkımız bile yatmadı. Benim bir doktor olarak dayanacak gücüm kalmadı. Bugün ayın 1’i ve benim hesabımda 300 lira kaldı. Yalvarıyorum size Sayın Vekilim, lütfen artık bir şey yapın, sesimizi duyun.’ Lütfen artık sağlık çalışanlarının sesini duyun.