MECLİS'TE, BAŞKAN YALÇIN'DAN DİKKAT ÇEKEN PARKMETRE TEPKİSİ: 100 LİRANIN KONUŞULACAĞI YER BURASI DEĞİL!

 MECLİS'TE, BAŞKAN YALÇIN'DAN DİKKAT ÇEKEN PARKMETRE TEPKİSİ: 100 LİRANIN KONUŞULACAĞI YER BURASI DEĞİL!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Parkmetre tartışmasına sahne olan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın arasında da söz düellosu yaşandı.

YALÇIN’DAN, “BURAYA NİYE GETİRİYORSUNUZ?” ÇIKIŞI

Yücel’in, Meclis’e gündem dışı bir konuyu getirmesine tepki gösteren Yalçın, “Bu konu parkmetreler ile alakalı olmaktan çıktı. İYİ Partili Meclis üyelerimizi belediye başkanlarımız kabul etmiyormuş gibi bir durum varmış gibi oldu.  Meclis öncesinde gündem dışı gelir, konuşulur ve gerekirse gündeme alınır. Siz randevu isteniz de Memduh Büyükkılıç vermedi mi? Buraya niye getiriyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

“BU KAYSERİ’NİN SORUNU DİYE MECLİS’E GELİYOR”

Bunun üzerine İYİ Partili Kazım Yücel de, “Bu Kayseri’nin sorunu diye Meclise  geliyor” yanıtı verdi. Yalçın’da bu kez “Usül yanlış, hiçbir meclis üyesi gündem dışı konu getirmesin. Siz siyasi arenanızda daha sonra basın toplantısı düzenler, anlatırsınız” dedi.

“VATADAŞIN SORUNUNU KONUŞMAYANLIM MI İSTİYORSUNUZ, BİZ SİZİN ZAMANINDA YAPTIĞINIZ MUHALEFETLİĞİ BİLİYORUZ”

Yücel de, Yalçın’a karşılık vererek, “Ne yapacağız. Siz bunu mu istiyorsunuz? Şehri, vatandaşı ilgilendiren konular gündeme getirilmesin mi istiyorsunuz? Yeri geliyor siz de spor camiasını buraya profesörleri,  kayda değer bürokratları çıkarıyorsunuz. Bize ders verirken siz de dersinize çalışın. Biz de sizin zamanında yaptığınız muhalefetliği biliyoruz” dedi.

“100 LİRANIN DA KONUŞULACAĞI YER BURASI DEĞİL”

Bunun üzerine Başkan Yalçın, “Usül yanlış. Meclisi başka bir türlü meşgul etmeyin. İşimiz var gücümüz var. 100 liranın da konuşulacağı yer burası değil” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE PARKMETRE DÜELLOSU: İSPATLA MESLEĞİ BIRAKACAĞIM

Haberi izlemek ve detayları öğrenmek için TIKLAYIN

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. 51 maddenin görüşüldüğü toplantıda İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “10, 30, 50, 100, 200 TL gibi parkmetre ücretlerini ödemeyen vatandaşlara yönelik hukuki işlem başlatıldığını ve bu nedenle 600 TL’de avukatlık parası talep edildiğini belirtti. Bu yöndeki iddiaları Başkan Memduh Büyükkılıç, kabul etmeyerek, Yücel’e tepki gösterdi. Büyükkılıç, “ Her duyduğunuzu buraya taşımak zorunda değilsiniz. Her şeyi buraya taşıyorsunuz aslı yok astarı yok” dedi.  Başkan vekili Mehmet Savruk ise Oğlunun İmar AŞ’nin işlere baktığını belirterek, “Hatır için bu görevi yerine getirir oğlum, ama 300-500 liranın peşine düşecek bir durum değil” dedi. Savruk, Yücel’e, bu konuda bir dosya getirmesi halinde görevi bırakacağını da belirterek, “Düşük ücretli alacaklarda 600 TL avukatlık talep edilmesi asla, söz konusu değil.  Bir tek dosya getirsin, ben mesleği bırakacağım” ifadelerini kullandı.