Mavi Marmara saldırısında oğlunu kaybeden eski vekilden duygulandıran paylaşım

Mavi Marmara saldırısında oğlunu kaybeden eski vekilden duygulandıran paylaşım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gazze'ye deniz yoluyla ile 31 Mayıs 2010 tarihinde yardım götüren İHH'ya ait Mavi Marmara adlı gemiye yönelik İsrail askerlerince gerçekleştirilen saldırıda öldürülen 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın babası AK Parti Kayseri eski Milletvekili ve aynı zamanda eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski Başdanışmanı Ahmet Doğan, duygusal bir paylaşım yaptı.
Doğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:  Dünyalık yaşın 19, şehitlik yaşın 10... Nasıl da geçmiş 10 yıl...Dile kolay, bize ZOR. İmanına, samimiyetine, şehadete giden kısa hayatındaki asil ve örnek duruşuna şahidim.  Yine şahitlik ederim ki, ne güzel bir evlat, ne güzel bir kuldun. Hayatımızı üçe bölmüştün.  Senden önce, Seninle, Senden sonra...En güzeli, ortasıydı. FURKANIM, 10. yaşın mübarek olsun. Rabbim şehadetini kabul etsin (amin). Mavi Marmara'daki tüm şehit abilerini rahmetle anıyorum...
FURKAN DOĞAN KİMDİR?
(Adını taşıyan web sitesinden alıntı) 
 
DOĞUM TARİHİ VE YERİ 20.10.1991 New York
UYRUĞU Amerika Birleşik Devletleri 
20 Ekim 1991 tarihinde ABD’nin New York eyaleti Troy şehrinde dünyaya geldi.
 1993 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye döndü ve Kayseri’de yaşamaya başladı.
 1997-1998 Eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitim (anaokulu) için Namık Kemal İlköğretim okuluna devam etti. Sekiz yıllık ilköğretim eğitimini 1998-2006 yılları arasında devam ettiği Besime Özderici İlköğretim okulunda tamamladı.
 2006 yılında girdiği Anadolu ve Fen Lisesi giriş sınavları sonucu Sami Yangın Anadolu Lisesini kazandı. Burada 9. sınıf eğitimini tamamladı. Ardından burslu olarak Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi’ne geçiş yaparak 10, 11 ve 12. sınıflara bu okulda devam etti. ABD’de doğmuş olması nedeniyle ABD vatandaşı olan Furkan, lise son sınıf öğrencisi iken, üniversite eğitimi için 9 Mayıs 2010 tarihinde yabancı uyruklu öğrencilerin girdiği YÖS sınavına girdi ve hedefi olan Tıp Fakültesini kazanacak yüksek bir puan aldı.
 Bu arada lise son sınıf derslerini de tamamlayan ve mezun durumuna gelen Furkan, bu sırada İsrail tarafından Gazze’ye uygulanan insanlık dışı ablukayı kırmak ve Gazze’ye insani yardım götürmek üzere IHH İnsani Yardım Vakfı tarafından “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” sloganıyla organize edilen yardım filosuna katılmak üzere başvuruda bulundu. Uzun ve ısrarlı takibi sonucu, yardım filosuna Kayseri’den katılacak 9 yardım gönüllüsü arasına adını yazdırmayı başardı. 24 Mayıs 2010 tarihinde Kayseri’den ikindi namazı sonrası düzenlenen uğurlama töreni ile Antalya’ya yolcu edildi. 27 Mayıs 2010 tarihinde Antalya’da toplanan diğer yardım gönüllüleri ile birlikte İstanbul’dan yola çıkan Mavi Marmara gemisine bindi. Dünyanın 32 farklı ülkesinden yaklaşık 700 yardımsever gönüllü ile birlikte Gazze’ye insani yardım götürmek üzere 1 yolcu gemisi ve 6 yük gemisinden oluşan yardım filosu 28 Mayıs 2010 tarihinde Antalya’dan demir aldı. Akdeniz’in uluslararası sularında seyreden yardım filosuna İsrail askerleri tarafından yapılan insanlık dışı saldırı sonucu 31.05.2010 tarihinde şehit oldu. Diğer 8 şehit ile birlikte cenazesi 02 Haziran 2010 tarihinde Türkiye’ye getirildi, toplu cenaze namazları 3 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Fatih Camii’nde kılındı. 4 Haziran 2010 tarihinde Kayseri Hunat Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra, Kayseri’nin Talas ilçesinde Reşadiye Mezarlığına defnedildi.