'Maliyeti düşürmek için yapıldı'

'Maliyeti düşürmek için yapıldı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şehir Hastanesine sonradan eczane planı yapılması tartılmaları sürerken, konu yaygın basına da yansıdı. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada,  planın Sağlık Bakanlığına gelir sağlaması ve maliyetleri düşürmesi için yapıldığı ve hastaneyi işleten firmanın da bu talebi Çevre Bakanlığı’na ilettiği ifade edilirken, Özhaseki’nin Eczacı kızı için “Hastane alanındaki yerin eczane olarak değiştirildiği” iddiaları da yalanlandı ve “Asılsız, iftira” denildi.

 Kayseri’de Şehir Hastanesi’ne sonradan eczane planının eklenmesi tepkileri de beraberinde getirmişti. Şehir Hastanesi karşısında Büyükşehir’in düzenlediği ihale ile dükkan alan vatandaşlar, sonradan eklenen eczane planının kendilerini mağdur ettiğini belirterek, tepkilerini dile getirmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan bu yöndeki eczane planının ardından ihale alıcıları Bakan Özhaseki’ye dert yanmıştı. Bakan Özhaseki’de Büyükşehir Belediyesi’ni adres göstererek, “Bunu size kim söylediyse gidin ona hesap sorun” ifadelerini kullanmıştı. Mağdur edildiklerini ifade eden ihale alıcıları ise bu konuda yetkililerden yardım talep etti. İşte yaşanan bu durumun ardından konu yaygın medyaya da yansıdı. Bazı gazete ve haber sitelerinde çıkan bu yöndeki haberlerin  ve iddiaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

“SAĞLIK BAKANLIĞININ İZNİ DOĞRULTUSUNDA YÜRÜTÜLECEKTİR”

Bakan Özhaseki’nin Eczacı olan kızı için hastane alanındaki yerin eczane olarak değiştirildiği yönündeki iddiaların asılsız ve iftira olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Sağlık Bakanlığı Şehir Hastanesi için 25 yıllığına üst hakkı tesis etmiştir. Sağlık Bakanlığınca sağlık kampüsünü tamamlayıcı nitelikte olması gereken tesisler için ifraz yapılması gerektiği uygun görülmüş ve Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün talebi olarak süreçleri takiple yetkilendirilen yatırımcı tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza konu iletilmiştir. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün uygun görüşü ile yapılan ifraz işlemine ilişkin plan değişikliği mülkiyet durumunu değiştirmemiştir. Bu alan yine Sağlık Bakanlığına aittir. Bundan sonraki çalışmalar da yine Sağlık Bakanlığının izni doğrultusunda yürütülecektir. Buradan elde edilecek gelir Sağlık Bakanlığı açısından maliyeti düşürecek bir unsur olarak görülmüş dolayısıyla elde edilecek gelir Sağlık Bakanlığına kalmış olacaktır.  Sayın Özhaseki'nin kızı Elif Özhaseki; Kayseri'de Devlet Hastanesi civarında 15 yıla yakın bir süredir eczacılık mesleğini icra etmektedir. Bu yöndeki iddialar da asılsız ve iftiradır. Bu yerle ilgili olarak herhangi bir ticari faaliyet düşünmemiş ve herhangi bir teşebbüste bulunmamıştır. Bu bölgede yapılan çalışmalarla uzaktan veya yakından, doğrudan veya dolaylı hiçbir ilgisi veya bağlantısı yoktur”